ISPS Handa Championship: Van Driel en Besseling door in Noord-Ierland

Een weekend met twee Nederlanders in het ISPS Handa Championship en wel Darius van Driel en Wil Besseling. Lars van Meijel miste door de bogey op de 18e de cut met een slag.

Van Driel werd de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. Na een 70 slagen in zijn openingsronde wist hij nu daar 5 slagen vanaf te snoepen. Met 65 slagen klom hij daardoor naar 5-onder voor de wedstrijd en naar de gedeelde 16e plaats. Van Driel heeft nu 6 slagen achterstand op de leider in Noord-Ierland Daniel Hillier (foto). De 23-jarige Nieuw-Zeelander wist met 67 en 62 slagen op 11-onder te komen.

Besseling klom naar de gedeelde 18e plek na 69 en 67 slagen (-4). De 35-jarige had vier birdies en een bogey. Van Driel kwam op zijn score van 5-onder mede door de eagle op de eerste hole, een par 4. De eerste hole is een dogleg naar links en Van Driel wist daar zijn tweede slag in de hole te laten verdwijnen. Verder maakte de 32-jarige nog drie birdies en gelukkig geen enkele bogey.

Jordan Smith zakte van de eerste plaats na de eerste ronde naar de tweede plek. Hij staat met 10-onder op 1 slag van de leider. Zijn landgenoten, de Engelsen Grarrick Porteous en David Horsey, staan met 8-onder gedeeld derde.