Golf Olympics: Xander Schauffele pakt de leiding

Het olympisch golftoernooi in Japan heeft een nieuwe leider en wel de Amerikaan Xander Schauffele. Met 68 en 63 slagen wist Schauffele voor de wedstrijd op 11-onder te komen en nam daarmee een slag voorsprong op Carlos Ortiz.

Het team uit Ierland met Rory McIlroy en Shane Lowry staan vier slagen terug in de medaillestrijd. McIlroy kwam met een ronde van vijf-onder 66 binnen en Lowry wist met nog een slag minder binnen te komen en zijn tweede ronde met 65 slagen te eindigen.

McIlroy liet weten dat hij het gevoel heeft terug te zijn in de race voor een Olympische medaille. Op de Kasumigaseki Country Club wist hij een eagle en vijf birdies en twee bogeys binnen te brengen. Shane Lowry mixte zeven birdies met een eenzame bogey in zijn tweede ronde.

Rory McIlroy zat in dezelfde groep als The Open-winnaar Collin Morikawa, die halverwege het toernooi nu met 3-onder de 25e plaats deelt.

Thomas Detry is de hoogst genoteerde Belg na twee ronden. Me 70 en 67 slagen is hij wat beter dan zijn landgenoot Thomas Pieters die tot nu toe 65 en 76 slagen nodig had.