KLM Open 2012

Indrukwekkend spelersveld tijdens 100-jarig KLM Open zoals John Daly!

16-08-2012-klmopen

16-08-2012-klmopenAmsterdam, 16 augustus 2012 – Het KLM Open kan rekenen op een indrukwekkend spelersveld. Nadat eerder al was aangekondigd dat titelverdediger Simon Dyson en de oud-winnaars Martin Kaymer en Miguel Angel Jiménez van de partij zouden zijn, maakt de organisatie vandaag de namen bekend van nog een aantal grote sterren. De meest in het oog springende is John Daly. Hij zal, samen met vele andere Major-winnaars, een gooi doen naar de titel tijdens het KLM Open 2012 dat wordt gespeeld van 6 tot en met 9 september op de Hilversumsche Golf Club.

John Daly is tweevoudig Major-winnaar en voormalig ‘Wild Thing’. Hij is nog altijd een publiekstrekker op de wereldwijde tours. Behalve John Daly zijn er meer voor de golfliefhebber interessante namen te noemen. Lucas Glover (VS), US Open-kampioen van 2009, zal zijn debuut maken op het KLM Open. Brits Open-kampioen van 2011 en voormalig winnaar Darren Clarke (Noord-Ierland) is ook weer van de partij. Naast Kaymer, Daly, Glover en Clarke staan er nog meer Major-winnaars op de inschrijflijst: José Maria Olazábal (Spanje, Masters ’94, ’99), Mike Weir (Canada, Masters ’03), Rich Beem (VS, US PGA ’02), Shaun Micheel (VS, US PGA ’03) en Todd Hamilton (VS, Brits Open ’04).

Verder laat de inschrijflijst een mix zien van ervaren spelers en jong talent. Colin Montgomerie (Schotland), Thomas Levet (Frankrijk), Jeev Milkha Singh (India), Anders Hansen (Denemarken) en Richard Green (Australië) vertegenwoordigen de ervaren spelers. Tienersensatie Matteo Manassero (Italië) en Thorbjorn Olesen (Denemarken) staan te boek als aanstormend talent. Nicolas Colsaerts (België) en Gonzalo Fernandez Castaño (Spanje) zijn nog jong maar wel al ervaren. Colsaerts beleeft twee gouden seizoenen en maakt kans om in de Ryder Cup te spelen. Fernandez Castaño is, na blessureleed dat hem vorig jaar lange tijd van de baan hield, weer terug. De KLM Open-winnaar van 2005 is gevechtsklaar en grote kanshebber op de baan waar hij naast een overwinning ook nog een vierde plaats heeft staan.

“Na het prachtige deelnemersveld van vorig jaar zijn we zeer blij dat we voor het KLM Open 2012 weer een mooi affiche hebben kunnen realiseren. Het veld is in de breedte zelfs nog sterker dan vorig jaar en de deelname van vele Major-winnaars geeft dit 100-jarig bestaan extra glans.” aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Als je daar dan ook nog de geweldig presterende Joost Luiten en de overige Nederlanders bij optelt, dan wordt het genieten.”

Reisadvies

De organisatie van het KLM Open adviseert bezoekers die niet in het bezit zijn van een speciale parkeerkaart om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit advies heeft mede te maken met het feit dat er in 2012 geen publieksparkeerterrein voor het KLM Open is ingericht. Bezoekers wordt aangeraden om naar NS Station Hilversum Sportpark te reizen en vanaf daar gebruik te maken van de speciale gratis pendelbussen tussen dit station en de Hilversumsche Golf Club. De pendelbussen zijn gratis en rijden van 06.00 tot 21.00. De duur van de rit is 5 à 10 minuten. Vanwege werkzaamheden aan het spoor op zaterdag 8 en zondag 9 september op het traject Weesp-Hilversum adviseert de NS om op deze dagen via Utrecht CS naar NS Station Hilversum Sportpark te reizen. Op de stations Utrecht CS, Amersfoort CS, Amsterdam CS en Hilversum CS zijn KLM Open-hostesses aanwezig om reizigers te informeren of te adviseren. De meest recente reisinformatie is te vinden op klmopen.nl.

Duurzaamheid

In 2010 werd het KLM Open door de Sustainable Golf Index uitgeroepen tot het ‘duurzaamste golfevenement van Europa’. Uiteraard wordt ook in 2012 groene stroom geleverd. Net als in 2011 wordt deze stroom geleverd door Eneco, in de vorm van Eneco Hollandse Wind®, energie volledig opgewekt door windturbines in Nederland.

Andere initiatieven op het gebied van duurzaamheid tijdens het KLM Open zijn:

Afval wordt gescheiden ingezameld en compact vervoerd.

* De golfbuggies op het terrein rijden op elektriciteit die is opgewekt uit zonne-energie. Op het dak van de buggies zijn zonnepanelen bevestigd die de buggies direct opladen.

* De spelers en leden van de organisatie worden tijdens het toernooi vervoerd in groene label BMW’s. Dit zijn BMW’s die behoren tot de zuinigste auto’s in hun segment.

* De Hilversumsche Golf Club draagt het GEO-certificaat (Golf Environmental Organization). Dit betekent dat de club aan strenge milieu-eisen voldoet en een duurzame bedrijfsvoering kent. De Hilversumsche Golf Club gebruikte geen schadelijke bestrijdingsmiddelen, gaat zuinig om met water en ontziet flora en fauna.

* De vliegreizen van de spelers en organisatie naar het KLM Open worden gecompenseerd door de CO2 Zero-service van KLM.

* De berekening van de CO2 uitstoot van het KLM Open wordt gedaan door Ecofys. Ter compensatie worden Ecocredits gekocht die ingezet worden bij projecten die gericht zijn op het verwerven van energie op sociale, ecologische en duurzame wijze.

*

KLM Open app

Nieuw dit jaar is de KLM Open app. De zojuist gelanceerde app is geschikt voor iPhone, iPad en Android en biedt de gebruiker de mogelijkheid om zijn favoriete speler(s) te volgen. Met de app vindt de bezoeker eenvoudig zijn weg en blijft hij volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen in en buiten de baan. De KLM Open app is vanaf nu gratis te downloaden door in de App Store te zoeken op ‘KLM Open’.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is Simon Dyson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en viert in 2012 haar honderdjarig bestaan. Het totale prijzengeld voor 2012 bedraagt €1,8 miljoen.

Voor meer informatie: klmopen.nl of facebook.com/klmopen