Historisch Ladies European Tour-evenement in Saoedi-Arabië uitgesteld

Historisch Ladies European Tour-evenement, het allereerste professionele golftoernooi voor vrouwen in het Koninkrijk heeft een nieuwe datum en wel van 8 tot en met 11 oktober 2020.

14 april 2020, Jeddah, Saoedi-Arabië: de inaugurele Aramco Saudi Ladies International, gepresenteerd door Public Investment Fund, het eerste professionele golftoernooi voor vrouwen dat wordt gespeeld in Saoedi-Arabië, is opnieuw uitgesteld en nu voor 8-11 oktober 2020, na uitstel van vorige maand vanwege de aanhoudende coronavirus pandemie.

Toernooipromotors en eigenaren, Golf Saudi, en de Ladies European Tour (LET) hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor het evenement van $ 1 miljoen dat gespeeld wordt op de Royal Greens Golf & Country Club.

Zijne Excellentie Yasir O. Al-Rumayyan, voorzitter van de Saudi Golf Federation en Golf Saudi, zei: “Met veel genoegen bevestig ik dat we werken aan een nieuwe datum van 8-11 oktober voor de Aramco Saudi Ladies International, gepresenteerd door het Public Investment Fund. We zullen natuurlijk in de tussentijd nauw blijven samenwerken met de gezondheidsautoriteiten, zowel in eigen land als in de hele regio, maar we hopen dat we deze gedenkwaardige gelegenheid over zes maanden naar Saoedi-Arabië kunnen brengen.

“Aangezien we ons concentreren op de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen, willen we in het bijzonder onze dank betuigen aan al onze sponsors, partners en spelers, die hun onwankelbare inzet hebben getoond in deze ongekende tijden en dankzij hun steun kunnen we nu een herziene datum voor deze historische gelegenheid. ”

Het oktober-toernooi zal een keerpunt zijn voor het land en het zal de eerste keer zijn dat professionele vrouwelijke golfers daar competitief hebben gespeeld, en daarmee baanbrekend is in de voortdurende transformatie van Saudi-Arabië als onderdeel van Vision 2030.

Alexandra Armas, LET CEO, zei: “Het uitstellen van de inaugurele Aramco Saudi Ladies International, gepresenteerd door het Public Investment Fund, die oorspronkelijk in maart zou plaatsvinden, was een moeilijke beslissing, maar we zijn enorm onder de indruk van de inzet van Golf Saudi om de uitdagingen aan te gaan en dit historische evenement mogelijk te maken. We willen alle belanghebbenden bedanken voor hun ongelooflijke steun en ik ben er zeker van dat dit fantastische nieuwe toernooi een van de belangrijkste hoogtepunten van 2020 zal zijn. ”

Een van de rijkste toernooien op het LET-schema, de hosting van de Aramco Saudi Ladies International, gepresenteerd door het Public Investment Fund, toont aan dat Saoedi-Arabië zich inzet om de golfparticipatie de komende jaren aanzienlijk te vergroten via het meest ambitieuze ontwikkelingsprogramma ter wereld. Het Koninkrijk heeft al een sterk trackrecord als het gaat om het organiseren van hoogwaardige sportwedstrijden, waaronder grote voetbal-, boks-, motorsport- en paardensportevenementen.

Voor informatie over Golf Saudi en de Aramco Saudi Ladies International, gepresenteerd door het Public Investment Fund, gaat u naar: https://www.golfsaudi.com/en-us/ladies-international/

Ga voor informatie over de Royal Greens Golf & Country Club naar: https://royalgreens.net/