Geen Pro Golf Tour dit jaar op de Gelpenberg!

De effecten van de corona-pandemie leiden nu tot de eerste volledige annuleringen van toernooien op de Pro Golf Tour: zowel de EXTEC Trophy van Atomic Drinks gepland voor half mei in Tsjechië als de Leipzig Golf Open gepland voor half juni in Duitsland en de Coevorden Gelpenberg Open gepland voor augustus worden dit jaar niet gehouden. Verdere toernooien moeten worden uitgesteld.

“Tot onze grote spijt moeten we nu drie van onze geplande toernooien voor het seizoen 2020 annuleren met de EXTEC Trophy van Atomic Drinks, de Leipzig Golf Open en de Coevorden Gelpenberg Open”, aldus Peter Tah, Managing Director van de Pro Golf Tour. “We hadden lang gehoopt op vervangingsdata, maar de situatie voor de gastclubs en hun co-sponsors is erg moeilijk in de tijden van de corona-pandemie. In veel landen leiden enorme beperkingen op evenementen en reizen ook tot grote planningsonzekerheid. Omdat er geen realistisch vooruitzicht is om de toernooien dit jaar te kunnen houden, hebben we besloten om het geheel af te gelasten. ”Uiteindelijk moest deze stap voor het Coevorden Gelpenberg Open worden uitgevoerd nadat de Nederlandse regering had aangekondigd: 2020 komt er zijn waarschijnlijk geen sportevenementen meer.

Naast vier toernooien in Marokko, waarvoor nog geen nieuwe datum is vastgesteld, worden ook andere evenementen uitgesteld: de Haugschlag NÖ Open 2020, die oorspronkelijk was gepland voor mei, vindt nu plaats van 8-10 september, en ook voor Starnberg, die aanvankelijk was gepland voor half juni Open de verantwoordelijke personen van de Pro Golf Tour samen met de gastclub die op zoek zijn naar een nieuw evenement later in het seizoen 2020. Altijd onderhevig aan de verdere ontwikkeling van Corona en altijd met het oog op reisbeperkingen door heel Europa.

Peter Zäh: “We hebben dit jaar al zes toernooien gespeeld en we hopen natuurlijk nog steeds dat onze spelers in 2020 weer op de tee kunnen komen. Het helpt echter niet dat het spel weer wordt toegestaan ​​in het land waar een toernooi plaatsvindt. Er moet voor worden gezorgd dat de meerderheid van onze leden kan reizen. Alleen dan kunnen we een toernooi organiseren en al het andere zou oneerlijk zijn.”

De verwachte tourstart in Europa dit jaar is de Polish Open 2020 begin juli (1 tot 3 juli) bij de Gradi Golf Club in Prusice, gevolgd door de Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten (22 tot 24 juli) ) in Oostenrijk.

Actuele informatie over het schema van de Pro Golf Tour 2020 is te allen tijde beschikbaar op de tourwebsite op www.progolftour.de