Wat heb je nodig om te kunnen golfen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe hobby dan zou je uiteraard voor golf kunnen kiezen, al zijn er nog veel meer opties. Het spelen van online gokkasten of het breien van truien kan bijvoorbeeld ook. Toch wordt er in dit artikel puur gefocust op het golf. Als je hiermee wilt beginnen dan heb je natuurlijk wel wat benodigdheden nodig. Deze zul je aan moeten schaffen, al hoeft dat niet per se voor de allereerste les. Het is namelijk ook van belang dat je goed voorgelicht wordt over het aanbod van de golfspullen voordat je begint met het kopen. 

Golfclubs lenen of huren

Begin je met golf? Koop dan niet direct clubs, dit is namelijk niet noodzakelijk. Het is juist beter om eerst advies in te winnen bij experts op het gebied van golf. Zij kunnen je meer vertellen over de clubs die je nodig zult hebben. Meestal kun je bij de eerste lessen golfclubs lenen of huren die je kunt gebruiken om alsnog aan de les mee te doen. Wil je toch direct clubs kopen? Schaf dan geen hele set aan, want dit is simpelweg niet nodig in het begin. Een ijzer -5, -7, -9, pitchingwedge en sandwege is over het algemeen genoeg, al moet je dit wel combineren met een putter en een hout/hybride. Eventueel kun je de set later nog aanvullen.

Golfclubs kopen

Bij het kopen van golfclubs moet je op meerdere factoren letten, waaronder natuurlijk het budget. Toch moet je je niet laten verleiden door een mooie aanbieding, terwijl het gebruiken van spullen die je leent van je familie ook niet verstandig is. De clubs moeten namelijk passen bij je bouw en golfswing. Als je een slechte set gebruikt dan zal dit leiden tot slecht balcontact, maar ook een verkeerde houding. Uiteindelijk zal dit natuurlijk leiden tot blessures, wat uiteraard niet de bedoeling is. 

Schoenen

Op de golfbaan zijn speciale golfschoenen over het algemeen niet alleen wenselijk, maar ook verplicht. Overigens geldt dit voor alle banen, maar dit kun je naar alle waarschijnlijkheid wel lezen in de reglementen van de golfbaan waar je naartoe gaat. Het is desondanks hoe dan ook aan te raden om al snel goede schoenen aan te schaffen. Deze golfschoenen kunnen vaste noppen of softspikes hebben, wat zal zorgen voor grip en steun. Op de drivingrange zijn de golfschoenen niet verplicht, dus dan kun je normale sportschoenen dragen. 

Kleding

Over het algemeen kun je op de meeste golfbanen qua kleding dragen wat je wilt. Toch zijn er banen die wel regels hebben hierover. Zo zijn spijkerbroeken of hele korte rokjes op sommige golfbanen niet toegestaan. Ook ben je op een aantal banen verplicht om een polo met kraag te dragen. Het is hoe dan ook verstandig om kleding te dragen waarin je je goed kunt draaien. Er zijn natuurlijk speciale kledingstukken voor golf verkrijgbaar bij winkels en webshops, dit geldt in principe voor elke sport. Daarnaast moet je ook rekening houden met de baan waarop je speelt. In Spanje zul je andere kleding dragen dan bijvoorbeeld in Schotland

Accessoires

Naast de golfclubs, schoenen en kleding zul je ook accessoires nodig hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan de golfballen, maar ook een golftas kan nodig zijn. Je zou zelfs een elektrische trolley aan kunnen schaffen zodat je je tas niet hoeft te dragen. Natuurlijk geldt er voor de accessoires dat ze verkrijgbaar zijn in diverse modellen. Hierbij worden ze onderscheiden door de prijs, maar ook door de kwaliteit en het merk. Het is dan ook van belang om van tevoren goed onderzoek te doen naar de accessoires.