De grootste golfles ter wereld vindt plaats op 5 mei

Dit is een kans voor golfers om deel te nemen aan een wereldrecordpoging – zonder het huis te hoeven verlaten! Op 5 mei 2020 om 14.00 uur BST zullen PGA-golfprofessionals over de hele wereld op Instagram Live gaan in een poging om ’s werelds grootste golfles te geven. De golfprofs geven elk een puttingles en het aantal live kijkers dat ze op hun Instagram krijgen, wordt opgeteld bij het wereldwijde totaal.

De gerenommeerde golfcoach David Leadbetter geeft vlak voor het begin van de les een live talk vanuit zijn hoofdkantoor in Florida. Het komt allemaal ten goede aan de NHS (National Health Service) in het VK en andere liefdadigheidsinstellingen over de hele wereld, aangezien belangrijke werknemers hun eigen gezondheid riskeren om anderen te helpen tijdens de COVID-19-pandemie.

Om deel te nemen aan de wereldrecordpoging op 5 mei, moeten golfers gewoon afstemmen op hun favoriete golfcoach op Instagram. En het woord is: delen, delen, delen! Waarom betrek je ook niet je vrienden en familie?

PGA-professionals kunnen zich registreren om deel te nemen op https://www.worldsbiggestgolflesson.com en iedereen die zijn steun wil geven, kan doneren via de JustGiving-pagina van het evenement op https://www.justgiving.com/fundraising/wbgl.

Het huidige wereldrecord is 10.000 deelnemers, maar organisator van evenementen Gavin Grenville-Wood is ervan overtuigd dat het evenement van mei dat cijfer zal overtreffen.

“Er zijn tienduizenden PGA-golfprofessionals over de hele wereld, en tegenwoordig hebben velen van hen elk duizenden Instagram-volgers”, zei hij. “Met Instagram Live kunnen onze deelnemende golfprofessionals tegelijkertijd een groot publiek bereiken. We hopen dat record te verbreken.

“Op dit moment helpt internet ons allemaal om als nooit tevoren verbonden te blijven. Dit is een kans voor ons allemaal om plezier te hebben, deel uit te maken van iets groots en veel geld in te zamelen om gezondheidswerkers over de hele wereld te ondersteunen – inclusief onze eigen NHS hier in het VK. ”

Het evenement is het geesteskind van een groep golfcoaches, waaronder Grenville-Wood, Paul Ring, Aaron Jones en Shane Kaye, plus golfcoachorganisaties Leadbetter Kids Golf, Sharpshooters Junior Golf, Golf Cubs, Pea Wea Golf en Color Path Golf.