Het eerste golfnieuws

Guido van der Valk imponeert in Luxemburg

ImageMet een ronde van -5 en een gedeelde 7e plaats heeft Guido van der Valk (foto) zijn eerste ronde van het Luxemburg Open afgerond. Hij maakte over zijn ronde 7 birdies en 2 bogeys. Van der Valk eindigde vorige week nog in het Stern Nationaal Open met 76, 75, 73 en 76 slagen op de 45e plaats.

Hayo Bensdorp eindigde zijn ronde op +2. Hij startte vanaf hole 10 en stond op de 16e zelfs -2 voor zijn ronde. Zijn slag naar de green van de 17e, een par 4 van 399 meter, eindigde voor de green in de bunker. Bensdorp had twee slagen nodig om uit de bunker te komen en maakte vervolgens 2 puts voor dubbel bogey.

Later had hij opnieuw weer ongelofelijke pech, zijn drive landde op de 8e, een par 4 van 374 meter, in de fairwaybunker en bleek in een bijna onmogelijke positie te liggen. Een slag naar de green was bijna onmogelijk. Het enige wat hij kon doen was de bal er uit slaan richting fairway zodat hij nog een pitching wedge overhield voor zijn 3e slag. Het drama werd pas compleet toen hij ook nog eens een 3-put maakte voor een dubbel bogey. Bensdorp zal er op de 2e dag van het toernooi echt alles aan moeten doen om er in het weekend bij te mogen zijn.

Ralph Miller, de 3e Nederlander in Luxemburg, rondde zijn ronde af in 75 slagen. Een eagle, een birdie, een bogey, een dubbel bogey en een tripple bogey op de 18e stonden er na afloop op zijn kaart. De 18e, een par 5 van 489 meter, werd een vervelende hole. Twee keer sloeg hij zijn afslag links van de fairway in de rough en geen van de ballen werd terug gevonden.