Het eerste golfnieuws

Goosen en Izawa aan kop in NEC Invitational

ImageNa de eerste ronde van het NEC Invitational gaan de Zuid-Afrikaan Retief Goosen en de Japanner Toshi Izawa aan de leiding met 65 slagen (6-onder par). De scores worden met het oog op de Ryder Cyp die volgende maand eindelijk gespeeld zal worden, goed in de gaten gehouden. De goede score van Lee Westwood (Engeland) van 68 slagen werd goed ontvangen door de Europese aanwezigen.

Tiger Woods zal zijn best doen om de geschiedenis in te gaan als de eerste speler na Walter Hagen (1924-1927) die het toernooi vier jaar achter elkaar heeft gewonnen. Met zijn ronde van 68 slagen heeft hij een goede uitgangspositie. Woods was duidelijk even aangeslagen toen zijn bal op de 17e hole in het water verdween.

Phil Mickelson en Davis Love III hadden 66 slagen nodig voor hun ronde, evenals Darren Clarke (Noord-Ierland). Er werd in het algemeen goed gespeeld op de eerste dag van het toernooi, maar liefst 60% van alle spelers speelden par of beter.

De leiders Goosen en Izawa speelden aanzienlijk beter dan afgelopen weekend tijdens het PGA Championship in Hazeltine (Goosen 79-75 en Izawa 75-78). Goosen speelde een foutloze ronde met een eagle op hole 2, een par 5.