Het eerste golfnieuws

Lafeber goed van start in het Diageo Scottish PGA Championship

ImageMet een ronde van 68 slagen (-4) is Maarten Lafeber het Diageo Scottish PGA Championship begonnen. De Eindhovenaar speelde een zeer sterke ronde met 6 birdies en 2 bogies. Lafeber staat op 3 slagen verwijderd van de leider in het klassement, de linkshandige Richard Green (foto).

Rolf Muntz maakte evenals Lafeber 6 birdies over zijn ronde, maar de dubbel bogey op 15 en bogies op 10 en 17 brachten zijn score op 70 slagen (-2) en dat is goed voor de gedeelde 36e positie.

Robert-Jan Derksen begon zijn toernooi niet sterk, met 74 slagen (+2) deelt hij de 99e plaats. Derksen maakte tweemaal een dubbel bogey over zijn ronde, nog eens twee bogies en vier birdies.

De titelverdediger Paul Casey zal zijn optreden in het toernooi niet snel vergeten. Hij begon zijn ronde op hole 10 en kwam na de eerste negen holes op -3 te staan. Op de eerste hole (hole 1) van zijn tweede negen holes maakt hij een birdie en vanaf dat moment kwam hij in een klein drama terecht.

Op de elfde hole, een par 5 van 472 meter, sloeg hij een goede drive maar weel een beetje naar links. Hij kon slecht zijn tweede slag op positie slaan zodat hij een wedge over naar de green zou houden. Sandy Lyle zijn medespeler keek nog waar de bal heen ging en ging er vanuit dat de bal van Casey op de fairway geland was. Aangekomen bij de plaats waar de bal zou moeten liggen was deze spoorloos verdwenen.

Er stonden zelfs twee balspotters (meestal leden van de golfclub die in de gaten houden waar de bal van de speler naar toe gaat en eindigt) maar ook zij moesten hun schouders ophalen want de bal hadden zij niet gezien.

Na de toegestane vijf minuten zoeken moest Casey het opgegeven en terug naar de plek waar hij voor het laatst zijn bal geslagen had. Je kon zien dat hij woedend was en nadat hij zijn bal op de hole had uitgeholed had hij een dubbel bogey. Casey eindigde zijn ronde op level par en deelt de 64e plaats.

Richard Green, een linkshandige Australi?r, speelde de eerste 18 holes van Gleneagles Hotel in 65 slagen en leidt met 1 slag op de Zweed Fredrik Andersson. 11 andere spelers staan op -5 voor hun ronde.