Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz door in Schotland

ImageHet toernooi werd op de tweede dag geteisterd door regen. De greenkeepers moesten regelmatig de greens van water ontdoen. Een aantal spelers kon hun ronde niet uitspelen en moet deze zaterdag afmaken.

Robert-Jan Derksen kon met een score van +3 (74 en 73 slagen) en de gedeelde 68e plaats opgelucht ademhalen, toen bleek dat ook hij de cut had gehaald.

Maarten Lafeber en Rolf Muntz zijn ook aanwezig bij de laatste twee dagen van het Scottish PGA Championship. Lafeber maakte na zijn 68 van de eerste dag onder de natte condities een tweede ronde van 76 slagen, hij eindigde gelijk aan par op de gedeelde 41e plaats.

Rolf Muntz speelde ook zijn tweede ronde boven par, na zijn 70 van de eerste dag ging hij nu rond in 75 slagen en hij deelt met deze score de 47e plek.

De favoriet bij de bookmakers Adam Scott (foto) stelde niet teleur op de tweede dag van het toernooi. Een superrronde van 65 slagen gaf hem vier slagen voorsprong op de nummer twee in het klassement Richard Green.

Scott staat halverwege het toernooi op 12-onder-par, met 132 slagen. De 22-jarige kon afstand nemen van zijn belager Green doordat de laatste regelmatig de mist inging.

De Spanjaard Ignacio Garrido had dicht bij Scott kunnen komen, maar de triple bogey (7 slagen) op de eerste hole deden het gat groter worden. Hij staat op 6-onder-par.