Het eerste golfnieuws

Allenby verbreekt baanrecord en neemt met Lowery leiding in NEC Invitational.

ImageDe Australier Robert Allenby (foto) verbrak met zijn ronde van 63 slagen het baanrecord om samen met de Amerikaan Steve Lowery aan de leiding te gaan in het World Golf Championships-NEC Invitatioal. Met 10-onder par hebben zij een slag voorsprong op Retief Goosen (68) die als leider de tweede ronde inging. Justin Rose volgt op 7-onder par na zijn tweede ronde van 67 slagen.

Als Tiger Woods nog aanspraak wil maken op zijn vierde achtereenvolgende titel zal hij in het weekend wel heel goed moeten spelen. Na zijn tweede ronde van 70 slagen (1-onder par) staat hij met een totaalscore van 138 zes slagen achter op de leiders. De weersomstandigheden waren nagenoeg perfect, dus daar kan het niet aan gelegen hebben.

Allenby eindigde zijn ronde met een eagle en 5 birdies over de laatste zeven holes. Hij was tevreden over zijn putts en zijn concentratie: ?De afgelopen twee dagen kon ik me echt enorm goed concentreren en ik hoop dat dat in het weekend ook zal lukken.?

Toshi Iwaza, die samen met Goosen de leiding nam na de eerste ronde, viel terug in het klassement na een ronde van 73 slagen.

Colin Montgomerie zag zich genoodzaakt zich terug te trekken uit het toernooi vanwege een rugblessure.