Golf in Toscane – Royal Golf La Bagnaia 18 holes

De Nederlandse golfer die vaak naar Italië afreist kent natuurlijk het prachtige Toscane. Deze mooie provincie kent een aantal golfbanen die voor iedere handicap geschikt zijn. Op onze reis in de maand mei langs een aantal van deze banen zullen wij verslag doen van onze belevenissen.

De 18 holes van Royal Golf La Bagnaia

Op nog geen 10 kilometer rijden van Sienna ligt de golfbaan van de Royal Golf La Bagnaia. De oprit naar de golfbaan was een beetje hobbelig maar de entree naar het clubhuis en de parkeerplaatsen oogden als die van een wereldbaan. Van een afstand werden de fairways zichtbaar en het groene gras op de glooiende hellingen zag er mals uit. Echt een Toscaanse baan, met heuvels en vergezichten naar cipressen. De baan oogt overzichtelijk met weinig bomen. Nu heeft het de laatste tijd erg veel geregend dus de buggy moest op het pad naast de fairway blijven, geen probleem lieten wij aan een alleraardigste caddiemaster weten.

Met de rit naar de driving-range werd de 18e hole al zichtbaar, een mooie par 5 die van boven naar beneden wordt afgeslagen en waar de green weer hoger ligt. Een muntje was voldoende voor een halve emmer ballen en die waren van zeer goede kwaliteit, van het merk srixon. Er mag van het gras afgeslagen worden als je dat maar tussen de stukjes touw doet. Het clubhuis oogt indrukwekkend vanaf de driving range.

Op naar hole 1 en daarvoor moesten wij eerst door een tunneltje en in het voorbij gaan zagen we al diverse holes. Hole 1 is vanaf geel 335 en bijna rechtdoor. De rough daar moet je niet liggen, want dan raak je snel je bal kwijt, maar dan moet je ook wel een flinke afzwaaier hebben, wil dat gebeuren. De fairways zijn prachtig, je schaamt je bijna wanneer je een divot slaat. De bunkers hadden ook flink te lijden gehad onder de hevige regenbuien, maar over een week zullen deze er ongetwijfeld weer goed bijliggen. Over de greens waren wij het helemaal met elkaar eens, fantastisch! Wat rolt die bal mooi en goed, daar moet wel bij worden opgemerkt dat een drie-putt snel gemaakt wordt ,maar dat is meer een kwestie van gewoon goed putten.

De baan kent 4 par 3 holes waarvan de langste 158 meter is. De gemiddelde par 4 hole is 340 meter lang dus de longhitters hebben vaak een kort ijzertje naar binnen. De 4 par 5 holes zijn niet heel moeilijk, maar let goed op als je niet in tweeën voor de green kan gaan, waar je je tweede slag plaatst; op strategische plaatsen liggen bunkers of waterhindernissen.

Na onze ronde was de warme keuken helaas nog dicht, zodat we niets kunnen melden over het aanbod. Twee tosti’s met ham, kaas en chips ernaast, en twee drankjes kwamen op 16 euro.

Wij kunnen verder kort zijn in ons oordeel, deze baan willen wij zeker nog een keer spelen en met een wat drogere fairway zal de bal lekker blijven rollen.

Green Fee 18 holes…….….. Euro 100,00

Green Fee 9 holes……………Euro 55,00

Rental clubs……………….… Euro 30,00

Golf Cart 18 holes …………..Euro 40,00

Golf cart 9 holes……………Euro 25,00

Electric Trolley……………..Euro 20,00

Manual trolley …………………..Euro 7,00

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]