Joost Luiten deze week in het BMW PGA Championship

Hij heeft met 8.45 uur een vroege start op donderdag op de golfbaan van de Wentworth Club en zijn medespelers zijn de Zweed Robert Karlson en de Engelsman Chris Paisley. Joost Luiten zal gaan speler voor een flinke pot die gevuld is met miljoenen euro’s. Zo zal de winnaar later deze week ruim 1 miljoen laten bijschrijven op zijn rekening.

Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door de Zweed Alex Noren en Luiten eindigde toen als gedeeld 24e en dat was toen nog goed voor een cheque van ruim 60.000 euro.

Dit jaar zal Luiten zeker rekening moeten houden met Tommy Fleetwood, Rory McIlroy, Lee Westwood en natuurlijk de titelverdediger Noren.

Toch weer drie spelers uit België!

België heeft drie spelers in het toernooi te weten Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry. Nederland moet het alleen met Luiten doen. Komt de vraag weer bij ons op, hoe kan dat nou? Nederland heeft meer golfers dan onze zuiderburen maar slechts 1 speler op het hoogste niveau! Is het de mentaliteit, is het gewoon de drive die gemist wordt?

Leren de spelers wel eens afzien, of is dat bij de Belgen net zo? Waarom kan het dan dat het ons nog steeds niet lukt om meer spelers richting de European Tour te krijgen? Als iemand het antwoord heeft graag, mail het ons en wij zullen met die antwoorden een leuk en misschien wel erg kritisch artikel schrijven. (redactie@golfnet.nl).