Golf in Toscane – Golf Club Bellosguardo Vinci

De Nederlandse golfer die vaak naar Italië afreist kent natuurlijk het prachtige Toscane. Deze mooie provincie kent een aantal golfbanen die voor iedere handicap geschikt zijn. Op onze reis in de maand mei langs een aantal van deze banen zullen wij verslag doen van onze belevenissen.

Deze keer: de 9 holes van Golf Club Bellosguardo Vinci die twee keer gespeeld worden.

Bij Florence ligt op ongeveer 50 kilometer rijden, een alleraardigste 9 holes baan met verschillende afslagplaatsen op sommige holes waardoor je het gevoel krijgt er toch 18 te spelen. De entree naar de receptie van golfbaan is vlakbij de parkeerplaatsen.

De range is prima, 36 ballen voor 1 muntje is goed. Ook hier mag je van het gras afslaan en dat hebben wij dan ook met plezier gedaan.

De baan heeft flinke hoogte verschillen dat scheelt soms een ijzer minder omlaag, maar vaak meer club als je omhoog slaat. De liggingen naast de fairway kunnen net zo goed down hill of up hill zijn, mocht je geen fairway weten te raken want op de fairway ligt je bal vaak goed. De holes zijn aardig van lengte met een gemiddelde afstand van de par 4 holes van 350 meter. Het leuke van deze 9 holes baan zijn dus die verschillende afslagplaatsen. Hole 1 is een par 5 maar diezelfde hole wordt vanaf een andere afslag ineens een par 4. Zo wordt hole 3, een 385 meter lange par 4, als 12e hole ineens een par 5 van 510 meter! Hole 6 is eerst 348 maar wordt in de tweede 9 holes hole 15 en is dan maar 315 meter lang. De 7e hole is in het begin een par 5 van 458 maar wordt als hole 16 een par 4 398 meter en dat is best lang.

Ook hole 8 wordt van een par 5 als hole 17 een par 4 en met een eerdere afstand van 476 wordt deze nu 365 meter.

De greens en de bunkers waren echt super van kwaliteit. Ondanks de grote hoeveelheden hemelwater van de afgelopen dagen, lag er nergens water en kon er met de buggy goed worden gereden over de fairways. Na negen holes spelen hebben we het restaurant bezocht. Van de uitgebreide kaart kozen we een spaghetti corbonara met haring en een salade caprese met rauwe ham. Met twee drankjes kwam het totaalbedrag op 32 euro.

De golfbaan heeft ook een leuke Bed &Breakfast, met een viertal kamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer, maar er is een gemeenschappelijke eetkamer waar het ontbijt geserveerd wordt. Spelers die in de B&B logeren, krijgen korting op de greenfee. Het verhaal gaat dat de 80-jarige eigenaar van de golfbaan, il presidente, naast de B&B woont en dat hij de golfbaan beschouwt als zijn achtertuin.

De greenfee is:

€ 25 9 holes or afthernoon green fee

€ 40 18 holes

Buggy

€ 25 9 holes

€ 35 18 holes

Rental club € 25

Room B&B and green fee for 9 holes € 120

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”5″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]