DP World Tour

Goede eindsprint van Nederlandse golfers in Dubai waar Rory McIlroy wint

Ook flink wat prijzengeld voor de Nederlanders!

In een boeiende finale van het Hero Dubai Desert Classic lieten de Nederlandse golfers Joost Luiten en Daan Huizing een sterke eindsprint zien op de baan van de Emirates Golf Club. Met respectievelijk een gedeelde 21e en 25e plek maakten ze indruk op de laatste dag van het toernooi, waar de Noord-Ierse golflegende Rory McIlroy de titel greep.

Luiten en Huizing toonden hun klasse met rondes van 68 en 70 slagen op de laatste dag, waarmee ze hun totaalscore op 4 en 2-onder brachten. Luiten had eerder drie ronden van 72 slagen genoteerd en wist nu 4 slagen van zijn totaal af te snoepen. Huizing’s consistente prestaties tijdens het toernooi omvatten rondes van 70, 73, 72 en opnieuw 70 slagen.

Het was echter de 34-jarige McIlroy die de schijnwerpers stal door het toernooi te winnen. Met een slotronde van 70 slagen eindigde hij met 14-onder, slechts 1 slag voor de Pool Adrian Meronk. Meronk kende een bitterzoete dag met een kostbare dubbele bogey op de 7e hole, wat hem uiteindelijk op 13-onder bracht, op slechts 1 slag afstand van de Noord-Ierse kampioen.

De 26-jarige Amerikaan Cameron Young leek op weg naar de overwinning op de European Tour, maar helaas zorgden meer bogeys dan birdies op zondag ervoor dat hij zijn ronde afsloot met 74 slagen en op 12-onder eindigde voor het toernooi.

De Spanjaard Pablo Larrazabal stak eruit met de laagste ronde van de dag, een indrukwekkende 66 slagen, waarmee hij naar een gedeelde vierde plaats klom, samen met Aaron Cockerill en Joaquin Niemann.

In termen van beloningen was het McIlroy die met de hoofdprijs naar huis ging, met een cheque van ruim 1,4 miljoen euro. Meronk en Cameron ontvingen respectievelijk meer dan 900.000 en 500.000 euro. Hoewel de Nederlanders deze keer niet in de top van het prijzengeld eindigden, mogen Luiten en Huizing toch tevreden zijn met bijna 95.000 en ruim 82.000 euro, wat een welkome bijdrage is voor hun algemene ranking. Het was zonder twijfel een opwindende week vol golfactie in het bruisende Dubai.

Daan Huizing en Joost Luiten hebben weinig progressie en Cameron Young leidt nog steeds