DP World Tour

Daan Huizing en Joost Luiten hebben weinig progressie en Cameron Young leidt nog steeds

Gaat Rory McIllroy dan toch het toernooi winnen?

De Nederlanders Daan Huizing en Joost Luiten maakten weinig vooruitgang op dag drie van het Hero Dubai Desert Classic, eindigend met 72 slagen hun derde ronde en kwamen daardoor op respectievelijk de 43e en 51e plaats met een totaal van 1-onder en par voor het toernooi.

Amerikaan Cameron Young behoudt zijn leiding met een voorsprong van twee slagen na een moedige derde ronde van 71 op de Emirates Golf Club. Ondanks een wisselvallige start behaalde Young 14 onder par voor de week en gaat hij de laatste ronde in samen met Rory McIlroy. De Pool Adrian Meronk staat ook gelijk met McIlroy na een ronde van 70.

Young, die nog op zoek is naar zijn eerste DP World Tour-overwinning, heeft zichzelf in een goede positie geplaatst na een tweede plaats op het Open Championship van 2022 en het WGC – Dell Technologies Match Play van 2023. Hij sprak over de strijd op de baan en zijn hoop om morgen te winnen.

Rory McIlroy maakte een indrukwekkende comeback, begon de dag met een achterstand van tien slagen en eindigde met een sterke ronde van 63. Hij staat nu op de tweede plaats, twee slagen achter Young.

Adrian Meronk, Rasmus Højgaard en Li Haotong volgen op drie slagen achterstand. Joaquin Niemann bevindt zich één slag voor op het Engelse duo Alex Fitzpatrick en Tommy Fleetwood, evenals de Deen Thorbjørn Olesen, na een ronde van 67.

Huizing en Luiten door naar het weekend in de Hero Dubai Desert Classic waar Cameron Young de leiding neemt