DP World Tour

Genesis Scottish Open: Xander Schauffele wint!

Xander Schauffele heeft het evenement, het Genesis Scottish Open, dat door de PGA Tour en de DP World Tour werd georganiseerd gewonnen. Kurt Kitayama, Brandon Wu en Jamie Donaldson wisten zich alsnog te plaatsen voor The Open via de Open Qualifying Series. 

De Nederlander Wil Besseling miste helaas de cut maar komt ook deze week in actie in The Open!

Schauffele beleefde een veelbewogen laatste dag op The Renaissance Club om bovenaan een overvol klassement te blijven. Een laatste ronde van 70 slagen was genoeg om de week af te sluiten op zeven onder en zijn landgenoot Kurt Kitayama op een slag afstand te houden.

De Olympische gouden medaillewinnaar, die vorige maand het Travelers Championship won en eerder deze week ook het JP McManus Pro-Am, nam een ​​voorsprong van twee slagen op de laatste dag en verdubbelde snel zijn voordeel met birdies op zijn eerste twee holes.

Schauffele ging van zand naar zand op weg naar een bogey op de zesde en slaagde er niet in om een up-en-down te maken vanuit een greenside bunker om zijn par te redden op de volgende. Met nog een ander gedropt schot op de negende liet hem de turn bereiken op een slag achter Kitayama.

Kitayama maakte een bogey op zijn voorlaatste hole, maar redde par op de laatste om met zes onder de wedstrijd te eindigen. Schauffele knokte zich terug met een birdie op de 14e en twee putts voor birdie op de par vijf 16e om zichzelf de luxe te gunnen om met een chip en twee putts voor bogey zijn overwinning veilig te stellen op de laatste hole.

Een tweede plaats voor Kitayama leverde hem een ​​van de drie plekken op voor The 150th Open via de Open Qualifying Series, toegekend aan de spelers in de top-10 die zich nog niet hadden gekwalificeerd. Brandon Wu en Jamie Donaldson kwamen zo ook in het prestigieuze toernooi. 

Wil Besseling heeft moeite met de golfbaan Renaissance Club in Schotland