ProGolf Tour

ProGolf Tour: Marc Hammer wint en Philip Bootsma beste Nederlander

12 juli 2022 / Rudelzhausen, Duitsland – Met de beste ronde van zijn carrière wist Marc Hammer zijn titel veilig te stellen in het Weihenstephan Open 2022. Het werd zijn eerste overwinning als professional en zijn tweede op de Pro Golf Tour. Zijn ronde van 63 slagen gaf hem met 13-onder een slag ​​voorsprong op zijn landgenoot de Duitser Finn Fleer.

Philip Bootsma speelde in Duitsland ook een goed toernooi. De 28-jarige Nederlander eindigde met 11-onder op de gedeelde derde plaats. Ook hij had een prachtige laatste ronde van 64 slagen op de golfbaan van Holledau. 

Mike Toorop en Dario Antonisse eindigde in het toernooi met 7-onder op de gedeelde 12e plaats. Nordin van Tilburg en Rode Vlasveld wisten ook de cut te halen en eindigden -2 en +1 op de gedeelde 31e en 43e plaats.

Stan Kraaij, Aydan Verdonk, Mats Markovits, Peter Melching, Max Albertus en Michael Wedema misten eerder de cut in het toernooi.

voor het winnen van de Weihenstephan Open 2022 in ontvangst kon nemen, beleefde de 23-jarige “20 ongemakkelijke minuten”. Met een bogey op de moeilijke 18, na een sensationele zeven birdies en een eagle op de slotdag, was hij teruggevallen tot een totaal van 13 onder par. Finn Fleer, de leider na de tweede ronde in de Holledau, had plotseling een kans om terug te komen. 

“Na het derde schot lag mijn bal slecht in de bunker, ik was erg blij met de bogey”, legde Hammer uit, die stalen zenuwen had om zijn tweede titel op de Pro Golf Tour veilig te stellen na een eerder succes in het Starnberg Open 2020, toen nog als amateur.

“De putts vielen uiteindelijk in de derde ronde”, zei Hammer. “Het lange spel is de hele dag goed geweest. Over het algemeen was de baan in zeer goede staat, wat leuk was.” 

Uiteindelijk was het genoeg omdat tegenstander Finn Fleer drie bogeys moest maken tussen hole zes en tien en zo achterop raakte. Dus opende hij de deur voor Hammer, die nu met veel zelfvertrouwen twee toernooien op de Challenge Tour gaat spelen.

De Duitse Lukas Gras sloeg ook op de laatste dag op de 17e met een pitching wedge een hole-in-one en eindigde daarmee op een gedeelde twaalfde plaats.

De Pro Golf Tour vervolgt zijn seizoen begin augustus met de Richter+Frenzel Open 2022 op de GC Fürth. Na toernooien in Tsjechië en Nederland vindt eind september de finale op het Castanea Resort Championship 2022 plaats.

#progolftour #aydanverdonk #philipbootsma