Genesis Invitational: sterke wind zorgt voor onderbreking waar Burns nog leidt

Er zullen op zondag nog eerste wat resterende holes uitgespeeld moeten worden in het Genesis Invitational. Door een flinke storm werd het spel zaterdag voor 4 uur stilgelegd en in de historie van de PGA Tour was dat eerder gebeurd in 2016 tijdens het Farmers Insurance Open.

De Engelsman Matt Fitzpatrick kwam binnen drie slagen van de leider Sam Burns. Hij moet nog 1 hole uitspelen waar Burns op zondagochtend er nog vijf moet uitspelen. De 24-jarige Burns had erg veel last van de opkomende schemering en maakte bogeys op 12 en 13 om daarna naar het clubhuis te wandelen met +2 voor zijn ronde. Het verschil tussen hem en Fitzpatrick is nu nog 2 slagen maar ook Wyndham Clark moet nog 3 holes en staat nu op 7-onder.

Ook de wereldnummer 1 Dustin Johnson staat op drie slagen achterstand op Burns samen met Max Homa, ook zij moeten zondag nog vier holes uitspelen. Patrick Cantlay staat voorlopig op de zesde plaats met 6-onder maar mag ook nog twee holes.

Johnson en Homa zullen beiden terugkeren de 14e op zondagochtend waar zij nog een redelijke moeilijke putts te maken hebben

Tony Finau, Talor Gooch en Matt Jones staan op vijf onder maar wisten hun 18 holes wel op zaterdag te eindigen. Jordan Spieth zit in een groep spelers op 4-onder maar moet er nog 3 uitspelen.

De vertraging was de eerste op de PGA Tour vanwege wind sinds de 2016 Farmers Insurance Open. De derde ronde wordt zondag om 06.50 uur lokale tijd hervat, waarna de spelers opnieuw worden gegroepeerd voorafgaand aan de laatste ronde.