Gehandicaptengolf goede doel bij Charity Challenge KLM Open

De opbrengst van de Charity Challenge bij het KLM Open op zaterdag 18 augustus gaat naar de Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten (NGG). Dit maakte KLM Open toernooidirecteur Daan Slooter vandaag bekend bij de opening van het Dutch Disabled Open op BurgGolf Purmerend. THIS IS GOLF, organisator van het KLM Open, gaat bovendien een partnership aan met de NGG.

De Charity Challenge wordt zaterdag 18 augustus op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort gehouden, de baan waarop van 23 tot en met 26 augustus ook het KLM Open plaatsheeft. In de Charity Challenge worden bedrijventeams gekoppeld aan bekende Nederlanders. Prominenten die zullen meedoen zijn Beau van Erven Dorens, Xander de Buisonjé, Tom Okker, Winston Gerschtanowitz, Bryan Roy en vele anderen.

‘Met de opbrengst van deze dag kunnen wij via clinics door het hele land meer mensen met een lichamelijke beperking in aanraking laten komen met golf. Daarnaast zullen we investeren in een paragolfer (foto), een speciale buggy waarmee mensen die niet kunnen lopen toch kunnen golfen’, aldus Tineke Loogman, voorzitter van de NGG. THIS IS GOLF, organisator van het KLM Open en KLM Ladies Open en uitgever van de gratis golfkrant GOLF Weekly, heeft zich als partner verbonden aan de Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten. ‘We ondersteunen golf in de breedste zin van het woord en dragen ook graag ons steentje bij bij aan de naamsbekendheid van de NGG en het verwezenlijken van hun doelstellingen’, aldus Martijn van der Meulen van THIS IS GOLF. De Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten (NGG) is opgericht in 1997 en in hetzelfde jaar door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) erkend. De NGG is aangesloten bij European Disabled Golf Association (EDGA), de internationale belangenvereniging voor fysiek gehandicapte golfers.