Geen overwinning voor Daan Huizing hij eindigt als 4e in Frankrijk

Wat blijft het toch jammer als een Nederlander weer net niet een toernooi weet te winnen. In Frankrijk was het nu Daan Huizing die op de laatste dag van het Hauts de France – Pas de Calais Golf Open soms flink in de problemen kwam. Met vijf bogeys en twee birdies in zijn ronde eindigde hij deze met +3 en zag hij zijn eerste plek overgenomen worden door een andere speler. Huizing moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4e plaats met een eindscore van 6-onder par.

Ook Lars van Meijel ging op de laatste dag rond net boven par. Hij maakte vier bogeys en drie birdies voor een ronde van 1-over en werd met par voor de wedstrijd gedeeld 19e.

14 10 2016 blandDe Fransman Robin Roussel ging er met de overwinning vandoor. Hij liet met 66 slagen de een na laagste ronde van de dag noteren en wist zo op 13-onder het toernooi te eindigen. De Engelsman en oud European Tour speler Richard Bland (foto), eindigde met 67 slagen en met 11-onder tweede in het toernooi. De laagste ronde van de dag kwam op naam van de Schot Calum Hill die met 64 slagen de laagste ronde van het toernooi evenaarde.

Huizing verdiende ruim 11.000 euro en steeg daardoor in de algemene ranking van de Challenge Tour van de 38e naar de 17e plaats. Van Meijel verdiende net iets meer dan 2000 euro en is nu 58e. Wil Besseling die dit keer niet meespeelde, is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in het algemeen klassement met een 16e plaats.

De beste 15 spelers van de Challenge Tour promoveren aan het eind van het seizoen naar de veel lucratievere European Tour.