Justin Rose op 1 slag afstand van Gary Woodland in het US Open, Woods nu op 11 slagen afstand!

Justin Rose heeft nog steeds kans op een overwinning in het US Open. De Engelsman staat na drie dagen spelen met 10-onder op 1 slag verwijderd van de leider, de Amerikaan Gary Woodland. Waar Rose met 68 slagen de baan verliet had Woodland 1 slag meer namelijk 69 slagen.

Er zijn echter nog wat spelers die wel eens met een overwinning er vandoor kunnen gaan. Wat te denken van Brooks Koepka, tweevoudig winnaar van dit toernooi, hij kwam met 68 slagen op de derde plaats in het klassement en heeft met 7-onder slechts 4 slagen achterstand op zijn landgenoot Woodland. Maar ook de Amerikaan Chez Reavie en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, eveneens op 7-onder, kunnen wel eens voor een grote verrassing zorgen.

Ook Rory McIlroy, die op 6-onder staat, kan met een goede laatste ronde het toernooi nog winnen.

De laagste ronde op de derde dag kwam op naam van Danny Willett met 67 slagen. De Engelsman steeg daardoor naar de gedeelde 9e plaats en staat nu voor het toernooi op 4-onder par.

En Tiger Woods? Hij ging op de derde dag rond in 71 slagen en met zijn 70 en 72 slagen ervoor bracht hij zijn score op level par en heeft hij dus 11 slagen achterstand op de leider in het klassement. 

De zondag beloofd dus weer een waar spektakel te worden met veel spelers die het toernooi kunnen winnen.