Gary Woodland wint zijn eerste major toernooi met het US Open

Wat een overwinning voor Gary Woodland! De Amerikaan bleef heerlijk rustig in zijn laatste ronde op Pebble Beach zag andere spelers op het leaderbord dichtbij komen maar met een birdie van ver op de 18e kon hij zijn handen in de lucht gooien en wist hij, hij is de nieuwe US Open kampioen.

De toen nummer 25, hij staat nu 12e van de wereld, eindigde met 69 slagen zijn vierde en laatste ronde en wist met 13-onder par op 3 slagen afstand van de titelverdediger Brooks Koepka het toernooi te winnen.

Justin Rose wist op de eerste hole met een birdie gelijk te komen met Woodland en stond toen als gedeeld leider in het klassement. Maar veel bogeys later in zijn ronde zorgde ervoor dat hij met 74 slagen op 7-0nder eindigde en daarmee gedeeld derde werd. De 38-jarige Rose hoopte op een nieuwe major overwinning nadat hij het toernooi in 2013 had gewonnen maar dat liep dus anders.

Rose deelde de derde plaats samen met de Spanjaard Jon Rahm en de Amerikanen Xander Schauffele en Chez Reavie.

De Noord-Ier Rory McIlroy had een wat mindere dag met dubbel bogeys op 1 en 16 maar met een birdie op de 18e eindigde hij toch in de top 10 met 5-onder.

De 43-jarige Tiger Woods begon zijn ronde met 11 slagen achterstand maar met vier bogeys in het begin van zijn ronde maakte het gat met de leider nog groter. Woods liet toen toch nog even zien waarom hij ooit de nummer 1 van de wereld was met het makenvan 6 birdies om met 69 slagen zijn ronde te eindigen,

Koepka, die met 7-onder zijn ronde begon, wist met vier birdies in zijn eerste vijf holes een sprong te maken in het klassement. Hij eindigde uiteindelijk met 11-onder op de tweede plaats.