Het eerste golfnieuws

Frost leidt in Air Canada Championship

ImageNa een bogey-vrije eerste ronde van het Air Canada Championship in Surrey, Brits Colombia, gaat David Frost aan de leiding. De Zuid-Afrikaan ging rond in 65 slagen (6-onder par) en maakt voor het eerst in vijf jaar kans op een titel. De Australi?r Peter Lonard, de Japanner Shigeki Maruyama en de Amerikanen Scott Gump en Hank Kuehne volgen op een slag afstand. Frost was een van de vroege starters en maakte drie birdies op de eerste vier holes. Ook op de holes 12, 16 en 18 maakte hij birdies.

Lonard probeert voor de 20e keer de cut te halen sinds hij als speler op de US Tour begon. Hij had zijn ronde zeker lager kunnen spelen, maar het niet goed lezen van de lijn van zijn bal op de green zorgde voor een aantal flinke mis putts.

“Ik heb zeker drie of vier putts gemist van binnen een straal van 2 meter en dat kan niet, ik hoop dan ook dat morgen de holes er iets groter uitzien dat ik ze zo niet kan missen? aldus Lonard.

Scores

6 onder – David Frost
5 onder – Scott Gump, Hank Kuehne, Peter Lonard , Shigeki Maruyama (Jpn)
4 onder – Craig Barlow, Ben Crane, David Gossett, Jeff Gove, J.J. Henry, Steve Lowery, Jim McGovern, Kevin Sutherland, Esteban Toledo, Tommy Tolles
3 onder – Stephen Allan, Stephen Ames, Carlos Franco, Glen Hnatiuk, Per-Ulrik Johansson, Rory Sabbatini, John Senden, Mike Weir