Het eerste golfnieuws

Ballesteros gaat het weer proberen

ImageMunchen- Na een afwezigheid van twee maanden heeft Seve Ballesteros (foto) zijn golfclubs weer uit de kast gehaald. De 45-jarige Spanjaard had besloten om maar eens een tijdje met golf te stoppen en eens wat anders te gaan doen.

Het gerucht ging dat hij helemaal met golf gestopt zou zijn, maar tijdens een persconferentie in Munchen ontzenuwde hij dat. ?Ik kan niet controleren wat mensen denken en schrijven, het enige waar ik de afgelopen tijd aan gedacht heb, is uitrusten en van mijn familie genieten?, aldus Ballesteros.

Hij gaat het deze week opnieuw proberen in het BMW International Open.

John Daly, de titelverdediger, hoopt met een goede eindklassering opnieuw in de top 50 van de wereld terecht te komen. De Amerikaan staat nu nog op de 62ste plaats, maar ook hij weet dat hij bij de beste 50 van de wereld moet zien te komen omdat zij zich kwalificeren voor de World Golf Championship events.

Een overwinning in Duitsland zou hem 28 ranking punten opleveren en dat is voldoende om bij de beste 50 te komen. Als hem dat lukt, dan mag hij over drie weken meespelen in het WGC-American Express Championship.

Daly merkte verder op dat hij zich de laatste tijd ook bezig houdt met het ontwerpen van golfbanen. Zo werkt hij aan een golfbaan in Memphis die het thema van Elvis Presley mee krijgt.