Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in BMW International Open

ImageAanstaande donderdag begint in het Duitse Nord-Eichenried, 19 kilometer van Munchen, het BMW International Open. De wedstrijd wordt gespeeld op de Golfclub Munchen en heeft als prijzengeld 1.800.000 euro waarvan voor de winnaar alvast 300.000 euro is gereserveerd.

Naast de titelverdediger John Daly (foto) spelen ook de Nederlanders Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz in het toernooi. Vorig jaar eindigde Maarten Lafeber op de gedeelde 53ste plaats. Hij maakte over de vier dagen van het toernooi 72, 68, 71 en 69 slagen voor een eindtotaal van 280 slagen (-8). De eerste twee dagen zullen Lafeber en Muntz met elkaar moeten optrekken, zij spelen in dezelfde flight.

John Daly evenaarde vorig jaar het European Tour record van de laagste score over 4 ronden (63, 64, 68, 66) 261 slagen, 27-onder par. Daly won het toernooi in Munchen met een slag verschil op de nummer twee Padraig Harrington. Met een birdie op de laatste hole wist Daly net een play-off te voorkomen met Harrington.

Daly drinkt een aardig biertje en hij rookt er flink op los. Hij vindt van zichzelf niet dat hij erg gezond leeft, maar in tegenstelling tot vroeger toen het niet bleef bij 10 biertjes, kan hij nu wel stoppen.