Het eerste golfnieuws

Goede start Muntz in Duitsland

ImageMet 70 slagen is Rolf Muntz het BMW International Open begonnen. Hij deelt met deze score de 48e plaats. Hij maakte 6 birdies tegenover 4 bogies over zijn ronde.

Maarten Lafeber speelde zijn ronde in level par en staat op de 96e positie.

Robert-Jan Derksen staat onderaan het klassement, een ronde van +1 bracht hem op de 121e plaats. Derksen krijgt er gewoon geen putt in. Meerdere keren lag hij voor birdie maar moest hij met een par genoegen nemen. Zo speelde hij hole 1 tot en met 8 in par.

Voor Ryder Cup captain Sam Torrance (foto) was het toernooi te snel afgelopen. Na negen holes besloot hij om zich uit het toernooi terug te trekken. Problemen met zijn rug waren daarvan de oorzaak. Toch kan Torrance tevreden terugblikken op de eerste dag van het toernooi. Twee van zijn Ryder Cup spelers staan namelijk op de 1e en 2e plaats.

De 45-jarige Bernhard Langer speelde zijn ronde in acht-onder-par, 64 slagen en gaat daarmee aan de leiding. Ian Poulter had slechts een slag meer nodig dan Langer en staat daarmee op de tweede plaats. De 26-jarige Poulter staat op dit moment nog 11e en als eerste reserve voor de Ryder Cup. Verscheidene Ryder Cup spelers kampen met hun gezondheid, zo heeft Colin Montgomerie problemen met zijn rug, Padraig Harrington heeft last van zijn nek en enkels. Andere Ryder Cup spelers zoals Lee Westwood, Philip Price en Paul McGinley hebben de laatste tijd problemen om de goede vorm te vinden.

“Ik ben mij bewust dat ik met een been in de Ryder Cup sta en dat zou fantastisch zijn. Maar het geeft natuurlijk geen goed gevoel als je weet dat dat te danken is aan de slechte gezondheid van een van je mede Ryder Cup spelers?, aldus Poulter.