Challenge Tour

Finale Challence Tour wordt gespeeld op Club de Golf Alcanada

De ogen van de golfsportwereld zullen volgende maand gericht zijn op Club de Golf Alcanada wanneer de Rolex Challenge Tour Grand Final ondersteund door The R&A terugkeert op tv-schermen.

De climax van het Challenge Tour-seizoen zal opnieuw plaatsvinden op de befaamde locatie in Mallorca van 2 tot 5 november – en duizenden kijkers van over de hele wereld zullen de actie live kunnen volgen via enkele van de meest populaire tv-kanalen voor golf.

Kijkers in het Verenigd Koninkrijk kunnen afstemmen op Sky Sports om te ontdekken welke 20 hoopvolle spelers een levensveranderende DP World Tour-kaart zullen verdienen voor het komende seizoen, terwijl het totale prijzengeld van €500.000 betekent dat de inzet – en de druk – zeker hoger dan ooit zal zijn. Ondertussen zal de dekking in de Verenigde Staten worden verzorgd door NBC’s Golf Channel, beschikbaar in naar schatting 61 miljoen Amerikaanse huishoudens.

Spelers zullen hopen in de voetsporen te treden van voormalige afgestudeerden van de Challenge Tour, waaronder Tommy Fleetwood, Matt Fitzpatrick en Tyrell Hatton – leden van het zegevierende Ryder Cup-team van Europa – terwijl andere sterren die hun sporen hebben verdiend op de Challenge Tour onder meer Thomas Bjorn, Martin Kaymer, Edoardo Molinari, Henrik Stenson en Michael Campbell zijn.

Dit zal de derde keer zijn dat Club de Golf Alcanada het evenement organiseert, nadat het eerder memorabele toernooien organiseerde in 2019 en 2022. Zoals de meeste banen ontworpen door de productieve Robert Trent Jones Jr., is de pittoreske locatie – gerangschikt door Top 100 Golf Courses als de beste lay-out in de Balearen – goed geschikt voor televisie, met prachtige uitzichten op de kust van Mallorca en de iconische vuurtoren van Alcanada terwijl de dramatische baan afdaalt naar de kust.

Dit evenement markeert ook het einde van het 20-jarig jubileum van de opening van Club de Golf Alcanada in 2003, en de afgelopen twee decennia hebben gezien dat de club een reputatie heeft opgebouwd als een stevige test voor spelers van elk niveau. Een uitdagende par-72 baan die strategisch spel beloont, er kan geen twijfel over bestaan dat Trent Jones Jr. een baan heeft ontworpen die past bij een van de zwaarste toernooien in de golfsport.

Kristoff Both, directeur van golf bij Club de Golf Alcanada, zei: “We zijn verheugd dat deze editie van de Rolex Challenge Tour Grand Final ondersteund door The R&A opnieuw live op tv wordt uitgezonden.

“Terwijl onze focus blijft liggen op nauwe samenwerking met de Challenge Tour om de beste finale ooit te organiseren, verwelkomen we de mogelijkheid om onze baan en dit prachtige deel van Mallorca te laten zien aan kijkers over de hele wereld.”

Ondertussen hebben fans nog steeds de mogelijkheid om de actie in persoon bij te wonen, en er zijn nog steeds gratis toegangskaarten beschikbaar. Met toeschouwers zich er goed van bewust dat ze mogelijk toekomstige Ryder Cup-sterren en Major-winnaars zien afslaan, belooft de sfeer elektrisch te zijn.

Website: www.golf-alcanada.com