Farmers Insurance Open: Patrick Reed wint!

Patrick Reed verzekerde zich van de grootste winstmarge in zijn PGA Tour-carrière met een overwinning van vijf slagen verschil op de nummers twee Viktor Hovland, Henrik Norlander, Ryan Palmer, Xander Schauffele en Tony Finau. Reed leverde daardoor de perfecte boodschap om zijn critici het zwijgen op te leggen door zijn dominante overwinning in het Farmers Insurance Open.

Reed, die tijdens de derde ronde op Torrey Pines in het middelpunt van een regel debacle stond, behaalde op de laatste dag een vier-onder-68 om zo zijn negende PGA Tour-overwinning veilig te stellen.

Jon Rahm kwam halverwege zijn ronde nog binnen twee slagen van de Amerikaan maar slaagde er niet in om een ​​birdie in zijn tweede negen holes te maken.

Hovland had nog kans op de titel maar de drie bogeys in zijn laatste vijf holes brachten hem dus naar de gedeelde tweede plaats. 

Reed zal met zijn overwinning binnen de top 10 van de wereld komen en in de top 10 van het FedExCup-klassement gaan

Francesco Molinari registreerde zijn tweede opeenvolgende top-10 plaats op de PGA Tour na een finaleronde 66 in Californië, terwijl Rory McIlroy op de 16e plaats eindigde nadat hij zijn week had afgesloten met een één-over 73.