European Tour: Paul Casey wint en Luiten duikelt naar de 44e plaats

Oh, oh Joost Luiten wat doe je soms? Lag de Nederlander nog goed op positie voor een mooie eindklassering in het Omega Dubai Desert Classic verpestte hij dit alles met 3 bogeys en een dubbel. Stond Luiten na 6 holes spelen nog op 3-onder voor zijn ronde de bogey op 9 en de bogey 12 zorgden al voor een gespannen gezichten. De dubbel op 13 en de bogey op 16 zorgden er uiteindelijk voor dat hij met +2 en 1-onder voor het toernooi eindigde en daarmee gedeeld 44e werd.

Paul Casey behaalde zijn 15e European Tour-titel na met 70 slagen op de laatste dag en 4 slagen voorsprong op de nummer twee Brandon Stone het Omega Dubai Desert Classic te winnen. De Engelsman wist met een twee-onder op de laatste dag op de Emirates Golf Club zich te ontdoen van speelpartner Robert MacIntyre en de Zuid-Afrikaanse Stone.

Casey eindigde de week op 17-onder en dus op vier slagen afstand van Stone, die een laatste ronde 72 had, terwijl MacIntyre genoegen moest nemen met de derde plaats na vier opeenvolgende bogeys op 7, 8, 9 en 10 en een twee-over 74.

Deze overwinning is voor Casey zijn eerste weer sinds het winnen van het Porsche European Open in september 2019. De verwachting is dat 43-jarige terug in de top 15 van de wereld komt en zijn hoop op kwalificatie voor de Ryder Cup-ploeg in Europa zeker heeft versterkt.

Laurie Canter maakte een birdie op zijn laatste twee holes en eindigde als vierde naast Kalle Samooja, terwijl Ryder Cup-aanvoerder Padraig Harrington een twee-onder-70 plaatste en de zesde plek deelde met Bernd Wiesberger en Sergio Garcia.