Farmers Insurance Open: Heeft Reed wel goed gehandeld hij en Ortiz leiden 

Patrick Reed is al eerder in opspraak gekomen vanwege een handeling op een golfbaan die eigenlijk gestraft had moeten worden en nu deed de Amerikaan opnieuw iets waar de kijkers er verbogen over waren. 

Reed was betrokken bij een andere controverse over de regels tijdens de derde ronde van de Farmers Insurance Open op Torrey Pines, de voormalig Masters-kampioen neemt met Carlos Ortiz met 10-onder een deel van de leiding.

Reed maakte een twee-onder-70 op Torrey Pines en voegde zich bij Carlos Ortiz bovenaan het klassement, hoewel zijn derde ronde werd overschaduwd door een incident op de par-4 10e. 

Reed had zijn afslag de dikke rough in geslagen en kreeg van een spotter te horen dat deze niet was teruggekaatst toen hij landde, waardoor hij zijn bal oppakte en schoonmaakte nadat hij had vastgesteld dat hij was ingebed.

Had Reed gelijk om een gratis drop te krijgen voor een inbedded bal tijdens de Farmers Insurance Open?  De nummer 11 van de wereld riep vervolgens de officiële Brad Fabel van de PGA Tour om te bevestigen dat hij recht had op een vrije drop en kreeg deze en wist vervolgens zijn par daardoor te redden. Reed ontdekte na zijn ronde en de beelden bekeken te hebben dat zijn bal was teruggekaatst voordat hij stopte in het gras en dat de situatie dus eigenlijk anders was.

“Het is jammer wat er vandaag is gebeurd, maar tegelijkertijd is het precies wat ik elke keer zou hebben gedaan, precies wat elke speler zou moeten doen”, zei Reed na de ronde tegen verslaggevers.

“Je moet aan je spelende tegenstanders vragen of ze hebben gezien of het een bal is die stuitert of dat deze direct ingebed werd. In dit geval heeft alleen een vrijwilliger het gezien.  Als je de regels dan hanteert en iedereen zegt dat je het juiste hebt gedaan en zoals je het hoort te doen, dan is dat alles wat je kunt doen. Ik bedoel, als we daar zijn en we spelen, kunnen we niet alles zien.”

Reed die daardoor op sociale media zware kritiek kreeg voor zijn actie kreeg de beelden te zien van het incident na de ronde door senior toernooidirecteur John Mutch maar die herhaalde dat Reed de regels van golf correct heeft gevolgd.

Reed speelt in de laatste ronde van zondag naast Carlos Ortiz en Sam Burns