Eerste 9-Shot Challenge in zijn soort met de Toptracer Range en World Golf Tour

Wereldwijd toernooi verbindt Toptracer Range- en World Golf Tour-spelers in gecombineerde competitie.

DALLAS, VS – 02/02/2021 – Sinds de oprichting heeft Topgolf Entertainment Group, een wereldwijd sport- en entertainmentbedrijf, gewerkt aan de groei van het golfspel door het toegankelijker te maken over de hele wereld en golfers met elkaar te verbinden door middel van zinvolle, technologiegedreven mogelijkheden. Als hoogtepunt van deze toewijding kondigt Topgolf een eerste 9-Shot Challenge Global Tournament aan, een innovatieve wereldwijde competitie waarmee spelers kunnen concurreren en dat vanaf vrijwel elke locatie. Deze ervaring zal een platformonafhankelijke golfcompetitie opleveren die persoonlijke spelers van over de hele wereld op deelnemende Toptracer Range-locaties en gamers van de toonaangevende online game World Golf Tour (WGT) met elkaar in contact brengt terwijl ze strijden om de toppositie in de wereldwijde ranglijsten.

De 9-Shot Challenge stelt spelers in staat om te strijden op virtuele banen in een reeks van negen approach shots, waarbij ze hun speelvaardigheden testen en waarbij het eerste toernooi varieert in afstanden van 85 – 170 meter. Of je nu online speelt op WGT of persoonlijk op deelnemende Toptracer Range-locaties, spelers kunnen in realtime zien waar ze aan toe zijn, terwijl wereldwijde klassementen de voortgang tijdens het toernooi volgen. De klassementen op het scorebord bevatten vlaggen van landen die elke speler vertegenwoordigen en die een visuele weergave bieden van de echte verbinding van gemeenschappen over de hele wereld via deze competitie.

“Het introduceren van innovatieve manieren om toegang te krijgen tot het golfspel en het verbinden van gemeenschappen door middel van leuke en technologiegedreven mogelijkheden vormt de kern van wie we zijn als merk. Daarom zijn we verheugd om de 9-Shot Challenge tot leven te zien komen op meerdere Topgolf-compatibele platforms, ”zei Topgolf CEO Dolf Berle. “De mogelijkheid om deze wedstrijd naar mensen in alle uithoeken van de wereld te brengen in een real-time, meeslepend evenement is een monumentale mijlpaal op onze reis om mensen op het snijvlak van sport en technologie met elkaar te verbinden en we kunnen niet wachten om dit te zien. ”

Het eerste evenement van de 9-Shot Challenge is van 6 – 14 februari op de virtuele Pebble Beach Golf Links-baan, die spelers op elk moment kunnen openen op Toptracer Range-locaties en op WGT. Deelnemers kunnen de uitdaging aangaan en hun vaardigheden op de proef stellen op de wereldberoemde Pebble Beach-golfbaan, door deelnemende Toptracer Range-locaties over de hele wereld te bezoeken of door het gratis WGT by Topgolf mobiele golfspel te downloaden, geliefd bij meer dan 30 miljoen gebruikers. De beste kanshebbers in elk toernooi zullen unieke prijzen ontvangen, waaronder Callaway Golf Clubs, golfballen, WGT-lidmaatschappen en meer.

Toekomstige toernooien zullen toegang bieden tot andere opmerkelijke banen die golfliefhebbers kennen en waarderen, waaronder onder andere Kiawah Island (Ocean Course), Torrey Pines en The Royal St. George’s Golf Club. Bovendien zullen toekomstige 9-Shot Challenge Global Tournament-evenementen niet alleen beschikbaar zijn op Toptracer Range-locaties en via de WGT online game, maar ook op geselecteerde Topgolf-entertainmentlocaties.

Ga naar Topgolfs 9-Shot Challenge-site om het toernooi te volgen en de toernooiregels te zien of download WGT