DP World Tour

Saudi International: Luiten naar drie onder in Saudi Arabië waar Horsey leidt

Joost Luiten mag deze week spelen in Saudi Arabië en wel in het Saudi International waar veel topspelers uit de wereld ook naar toe zijn afgereisd. De enige Nederlander begon op de Royal Greens Golf en Country Club met 67 slagen en dat bracht hem met 3-onder op de gedeelde 17e plaats. Luiten had ook met 5-onder zijn ronde kunnen beëindigen mits hij op de 13e geen dubbel bogey had gemaakt. Op de 13e kan een verkeerde afslag het water in verdwijnen rechts van de fairway maar waar ook de slag naar de green over het heen water moet. 

Een speler die niet heel ver slaat maar wel bijna iedere fairway raakt staat na de ochtend bovenaan het klassement. De 35-jarige David Horsey (foto) begon met 9-onder de wedstrijd. Zijn 61 slagen geeft de Engelsman 1 slag voorsprong op de Schot Stephen Gallacher. De Oostenrijker Bernd Wiesberger staat derde met 6-onder.

De Belg Thomas Pieters deelt met 5-onder de vierde plek onder andere de longhitter en Amerikaan Bryson DeChambeau. Landgenoot van Pieters, Thomas Detry deelt samen met onder andere Luiten de 17e plaats.

Later volgt er een update!