European Pro Golf Tour

Evolve Pro Tour: Floris de Haas beste Nederlander in La Serena Masters

In het tweede toernooi op de Evolve Pro Tour, het La Serena classic, was het Floris de Haas (foto) die als beste Nederlander wist te eindigen. Met 77, 70 en opnieuw 70 slagen eindigde De Haas met 1-onder op een gedeelde 14e plaats en op 9 slagen van de winnaar, de Spanjaard Mijares Elvira.

De amateur en lid van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club, Thijmen Batens, eindigde met een score van 74, 66 en 76 slagen (+4) als beste Nederlandse amateur in deze wedstrijd op de gedeelde 19e plaats. Dylan Boshart werd met +5 gedeeld 38e. De amateur Ricardo Veldman eindigde met +7 gedeeld 47e. Moet wel worden opgemerkt dat hij na zijn ronde van 81 slagen op dinsdag terugsloeg met 68 slagen op woensdag en op de laatste dag 74 slagen liet noteren.

Emilio Meijer moest dit keer genoegen nemen met een gedeelde 52e plaats. Helaas werd zijn score steeds hoger, begon hij het toernooi met 73 slagen de opeenvolgende dagen werden het ronden van 74 en 79.

Jim Vartak de Heij, Thom van der Sluis en Aydan Verdonk eindigden in het toernooi gedeeld 65e en 70e met een score van +15 en +17. Max van de Kuilen en de dames Lynn van de Sluis en Maud Bartels wisten helaas dit keer niet te imponeren met +23, +39 en +43.

De beste amateur werd de Noord-Ier Patrick Keeling die met 9-onder op de tweede plaats eindigde.

Het derde toernooi van de Evolve Pro Tour wordt gespeeld op het Roda Golf & Beach resort ook dichtbij Murcia. Ook daar zullen opnieuw veel Nederlanders aan de start verschijnen.