Het eerste golfnieuws

Ernie Els moet misschien halverwege het Dunhill Links Championship verstek laten gaan

ImageDe drie Nederlanders Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz komen vandaag uit in het Dunhill Links Championship op onder andere Carnoustie.

Een van de grootste favorieten in het toernooi, Ernie Els, zal zich misschien tijdens het toernooi moeten terug trekken. Zijn vrouw is hoog zwanger en is volgende week uitgerekend. De mogelijkheid bestaat dat Liezl, zijn vrouw, eerder zal bevallen maar hij hoopt dat natuurlijk niet.

Hetzelfde maakte de linkshandige Phil Mickelson 3 jaar geleden mee toen hij in het US Open speelde. Hij speelde het hele toernooi met een pieper in zijn tas. De golflegende Payne Steward won toen het toernooi. Mickelson gaf toen nog aan dat hij een eventuele play-off niet gespeeld zou hebben. De andere ochtend werd zijn kind geboren.

De wedstrijd begint vandaag op Carnoustie, vrijdag wordt er op Kingsbarns gespeeld, op zaterdag op St Andrews en de overgebleven 60 professionals en 20 teams mogen zondag op de Old Course hun ronde spelen.

Els is minder dan 14.000 euro verwijderd van de leider in de Order of Merit Retief Goosen. Het is dus heel goed mogelijk dat hij Goosen voorbij zal gaan en de nieuwe leider wordt.

Voor Robert-Jan Derksen wordt dit een heel belangrijk toernooi. Als hij dit keer genoeg prijzengeld kan verdienen, behoudt hij zijn kaart voor volgend jaar. Er worden nog maar een paar toernooien op de European Tour gespeeld en de beste 115 behouden hun kaart. Derksen staat nu nog 161e en zal ruim 100.000 euro moeten verdienen om bij de beste 115 te komen.