Het eerste golfnieuws

Veel prominente spelers in Dunhill Links Championship

ImageMet een hoofdprijs van 818.662 euro en een totaal van 4.91.1973 euro aan prijzengeld heeft het Dunhill Links Championship tal van grote spelers naar zich toe kunnen trekken.

Het toernooi begint aanstaande donderdag op de prachtige baan van Kingsbarn Golf Links in St. Andrews, Schotland.

Naast spelers als Ernie Els, Retief Goosen, Padraig Harrington, Vijay Singh. Michael Campbell, Colin Montgomerie en Adam Scott hebben de volgende Nederlanders zich ook ingeschreven: Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz.

Vorig jaar eindigde Lafeber in het Championship op de 52e plaats en dat leverde hem toen ruim 44.000 gulden op.

Paul Lawrie (foto) won het toernooi met zijn laatste ronde van 68 slagen (-4) en een totaalscore van 270 slagen (-18). Voor hem lag vorig jaar het aardige bedrag van ruim 1,9 miljoen gulden klaar. Vanwege hevige regenval werd de vierde ronde van het evenement, dat werd gehouden op St. Andrews, op maandag gespeeld. Op de 17de hole had hij 3 putts nodig, net zoals in zijn derde ronde. Op de laatste hole concentreerde hij zich op de gedachte dat een par hem in een play-off zou doen belanden met Ernie Els. Hij las de green echter zo goed, dat hij een birdie maakte over 12 meter afstand. Daarmee won hij het toernooi met een slag voorsprong op Els (68).

Lawrie vertelde toen na afloop: ?Het was een zwaar jaar, maar dit maakt alles goed!? Met zijn overwinning schoot hij toen in de Order of Merit omhoog van de 33ste positie naar de top 10.