Het eerste golfnieuws

Romero leidt na eerste dag Dunhill Links Championship

ImageVeel amateur-spelers zijn al blij als hun bal in een keer op de green ligt en ze daarna een twee-putt maken. Het verschil tijdens het Dunhill Links Championship in het aantal putts was erg groot, vari?rend tussen bijvoorbeeld 33 en 26 putts. Van de Nederlanders had Rolf Muntz er slechts 26 nodig, Maarten Lafeber gebruikte er 29 en Robert-Jan Derksen had er 33 nodig. Het verschil was duidelijk terug te zien in het klassement. Muntz die zijn ronde op de moeilijke baan van Kingsbarns speelde, kwam met 68 slagen van de baan en deelt in het algemeen klassement de 8e plaats.

Maarten Lafeber, die zijn ronde op Carnoustie speelde, kwam met 71 slagen van de baan (-1) en staat daarmee gedeeld 42e.

Robert-Jan Derksen speelde zijn ronde op St Andrews in 73 slagen (+1) en staat met deze score op de gedeelde 73e positie.

Om de bal goed op de green te krijgen is het natuurlijk belangrijk om op de fairway te liggen. Muntz sloeg zijn bal in 86% op de fairway, Lafeber 53% en Derksen maar de helft 50%.

De score van Muntz was bijzonder omdat er maar 1 speler beter speelde op Kingsbarns en dat was de Indi?r Jyoti Ramdhawa met 66 slagen (-6). Hij deelt de 2e plaats in het algemeen klassement met Padraig Harrington en de linkshandige Nic Lawrence.

De nummer ??n in het klassement is de Argentijn Eduardo Romero. Met geweldige drives van gemiddeld 280 meter kwam hij op 65 slagen uit op Carnoustie.

Van de Nederlandse celebraties pakte Johan Cruyf met een teamscore van 65 slagen (-7) de gedeelde 14e plaats. Tom Okker staat met 66 slagen met zijn team op de gedeelde 22e plaats en Ruud Gullit staat 87e.