Het eerste golfnieuws

Els koploper in Dubai, Muntz gedeeld 11e

ImageMet een gedeelde 11e plaats na de 3e dag van het Dubai Desert Classic, staat Muntz (foto) op een uitstekende positie om uiteindelijk in de toptien te eindigen. Muntz speelde zijn 3e ronde in 67 slagen en staat nu met een score van 4-onder par op 9 slagen verwijderd van de leider in het klassement, Ernie Els.

Muntz maakte maar liefst 6 birdies en slechts 1 bogey over zijn ronde. In het gezelschap van Muntz bevinden zich onder andere de leider na dag 2 Charlie Wi, Brian Davis, Ricardo Gonzales en Symon Dyson. Eerder in het toernooi misten Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber de cut.

Op de Emirates Golf Club kwam Ernie Els tot een 3e ronde van 67 slagen en daarmee ging hij naar 13-onder par. De 32-jarige Els, die ook het baanrecord op zijn naam heeft staan van 61 slagen (hij speelde deze superronde in 1994), heeft 3 slagen voorsprong op de nummer 2, de Zweed Niclas Fasth. Nog een Zweed, namelijk Carl Pettersson, staat alleen op de 3e plaats met -8.

Els begon zijn ronde op 1 slag achterstand op de Koreaan Charlie Wi. Gelijk al op de eerste hole zag Els zijn achterstand in een voorsprong veranderen door een birdie van hem en een bogey van Wi.