Het eerste golfnieuws

Eindelijk weer toernooi overwinning voor Gene Sauers op USPGA Tour

ImageNa 13 jaar spelen op de USPGA Tour is het Gene Sauers eindelijk gelukt om een zege te behalen. Met het winnen van het Air Canada Championship kon de 40-jarige Sauers eindelijk zijn grote wens in vervulling laten gaan: terugkeren op de USPGA Tour. Hij speelde de laatste jaren op uitnodiging want zijn kaart voor de USPGA Tour was hij sinds 1996 kwijt. Zijn geld verdiende hij op de Buy.Com Tour, de voorloper van de lucratievere USPGA Tour. Hij won eerder al 2 toernooien op de Buy.Com Tour. Zijn laatste overwinning op de USPGA Tour dateerde van 1989 toen hij het Hawaiian Open won.

Zijn 15-onder-par was genoeg voor de overwinning en de hoofdprijs van 630.000 dollar. Sauers verdiende in de afgelopen 14 wedstrijden die hij gespeeld heeft maar 75.000 dollar. Sauers vond zelf de mooiste prijs zijn vrijstelling voor kwalificatie voor de USPGA Tour. Zijn overwinning geeft hem twee jaar vrijstelling zodat hij mag terugkeren op de USPGA Tour.

Steve Lowery miste een een putt van twee en een halve meter op de 18e voor een play-off. Hij eindigde in het toernooi op 14-onder-par en daarmee eindigde hij voor de derde keer als nummer twee en voor de vijfde keer in de top-10 finish in de afgelopen 6 wedstrijden die hij gespeeld heeft.

De Australi?r Robert Allenby begon de laatste dag op ??n slag afstand van Sauers maar kon niet laag scoren. Met 70 slagen eindigde hij op de gedeelde derde plaats met Vijay Singh en Craig Barlow.

De Noord-Ier Darren Clarke eindigde op vijf slagen afstand van de leider op 10-onder-par.