Het eerste golfnieuws

Bj?rn wint het BMW International Open

ImageDe Nederlanders Muntz en Derksen zijn er op de laatste dag van het BMW International Open niet in geslaagd om hun ronde onder par te spelen. Met 70, 65, 70 en 73 slagen (-10) eindigde Rolf Muntz op de gedeelde 24e plaats als beste Nederlander. Robert-Jan Derksen eindigde met 73, 67, 73 en 74 slagen (-1) op de gedeelde 67e positie.

Muntz pakte aan prijzengeld 16.830 euro, voor Derksen lag er een cheque van 3780 euro klaar. Hij steeg echter wel een plaats in de Order of Merit, de algemene ranking van de European Tour, van de 160e naar de 159e plaats. Muntz bleef op nummer 58 staan. Maarten Lafeber miste de cut in Duitsland en zakte in de Order of Merit van de 61e naar de 65e plaats.

Waren de eerste dagen van het toernooi nog redelijk zonnig, de laatste werd gekenmerkt door af en toe regen en een lagere temperatuur. De Deen Thomas Bj?rn (foto) heeft het BMW International Open in Munchen gewonnen met een respectabele voorsprong van vier slagen op zijn achtervolgers.

Bj?rn maakte op de laatste dag van het toernooi 66 slagen en kwam zo op 24-onder-par. Twee jaar geleden won hij hetzelfde toernooi. Hij begon zijn ronde met twee slagen voorsprong op Bernhard Langer. Zijn eerste negen holes speelde hij in 4-onder-par. Hij begon zijn tweede negen met een bogey op hole 10 maar liet snel opnieuw birdies vallen op de holes 11, 12 en de 18e.

De Duitser Bernhard Langer en de Engelsman John Bickerton eindigden op de gedeelde derde plaats. Een sterke finish van David Park (67 slagen) deed hem op de gedeelde vierde plaats belanden. Ian Poulter deelt deze plaats met Park.

John Daly, titelverdediger, eindigde op 14-onder-par met 274 slagen.

24 onder – Thomas Bjorn
20 onder – John Bickerton, Bernhard Langer
17 onder – Ian Poulter, David Park
16 onder – Richard Bland
15 onder – Paul Casey, David Lynn, Philip Golding