Eindelijk weer eens een overwinning voor Rory McIlroy en nu in Canada

Het heeft even geduurd maar Rory McIlroy heeft weer een nieuwe overwinning op zijn naam gezet en wel het RBC Canadian Open in Canada! Voor de Noord-Ier werd het zijn 16e PGA Tour overwinning in zijn carrière. Graeme McDowell wist zich met een 10e plaats te kwalificeren voor het Open dankzij een putt van ruim 5 meter op zijn laatste hole! McIlroy laatste overwinning dateerde van maart dit jaar toen het het Players Championship won!

McIlroy was de laatste twee ronden in sublieme vorm, ging hij nog in 64 slagen rond op zaterdag op zondag wist hij daar nog een aantal slagen vanaf te krijgen met een ronde van 61 en een eindtotaal van 22-onder par. Het verschil tussen hem en de nummers twee Shane Lowry en Webb simpson was 7 slagen!

McIlroy wist met zijn 22-onder het oude toernooi record te verbreken.

Graeme McDowell mag dan eindelijke op zijn oude golfbaan, Portrush, het Open spelen. Danny Willett en Henrik Stenson die eveneens op de gedeelde 8e plek eindigden hadden al een startbewijs voor het Open. Ook de Canadees Adam Hadwin die met 12-onder 6e werd mag nu naar het major toernooi dat wordt gespeeld op de Royal Portrush Golf Club in Portrush Noord-Ierland.