Het eerste golfnieuws

Dunhill Championship: Muntz opent redelijk in Zuid-Afrika

ImageNa de openingsronde van het Dunhill Championship op de Houghton Golf Club net buiten Johannesburg gaan Welshmen Stephen Dodd en Bradley Dredge samen aan de leiding met 65 slagen (-7). Rolf Muntz begon het toernooi redelijk maar vier bogies en drie birdies brachten de score van Muntz met 73 slagen op de gedeelde 88ste plaats.

Robert-Jan Derksen, die als eerste reserve nog een kans had om mee te mogen doen in het toernooi, kon later in de ochtend toch zijn koffers pakken om richting Nederland te gaan. Niemand had zich ziek gemeld en niemand kwam te laat zodat Derksen zijn kans op meespelen niet gehonoreerd zag worden.

Het was warm in Zuid-Afrika en voor sommige spelers zelfs te warm, regelmatig werden dan ook de handdoeken nat gemaakt en over het hoofd of de nek geslagen om af te koelen.

Stephen Dodd speelde een foutloze ronde met daarin zeven birdies. Vorig jaar ging hij eveneens na de eerste ronde in het toernooi aan de leiding, maar toen met Paul McGinley. Nu deelt hij de leiding met Bradley Dredge (foto) die acht birdies noteerde maar daar tegenover ??n bogey op zijn kaart had staan.