Het eerste golfnieuws

Sony Open: Goosen en Perry leiden na eerste dag

ImageMet een zeer sterke finish heeft Retief Goosen (foto) zich bij Kenny Perry gevoegd als leider van het Sony Open. Een eagle op de laatste hole gaf ook Goosen een score van 64 slagen (-6) op de Waialae Country Club dichtbij Honolulu op Hawa?. Het toernooi heeft 4,5 miljoen dollar aan prijzengeld.

Chris Riley had zich bij het leidende tweetal kunnen voegen maar hij miste zijn eagle putt op de laatste hole. Hij eindigde met 65 slagen (-5) op de derde plaats die hij deelt met Chris DiMarco en Brenden Pappas.

Ernie Els was een van de negen spelers die hun ronde eindigden met 66 slagen. In het groepje met dezelfde score zitten de Japanner Shigeki Maruyama, de 21-jarige Australi?r Aaron Baddeley, Robert Gamez, Dicky Pride, Chris Smith, Chad Campbell, Fred Funk en Peter Lonard

Goosen merkte op: ?Als het hier waait wordt de baan ineens een stuk moeilijker dan anders en moet je een ander type spel spelen, de greens zijn klein en als je bal in de rough ligt hou je vaak een supermoeilijk shot over.?