Het eerste golfnieuws

Wereldnummer 2 Els in Sony Open deze week

ImageHet Sony Open dat deze week in Hawa? wordt gespeeld zal het moeten doen zonder Woods. Wel zal de nummer 2, Ernie Els, aantreden. Els won vorige week het Mercedes Championships met overtuiging en steeg daarmee naar de tweede plaats in het wereldklassement, een plek waar hij bijna twee jaar niet meer had gestaan. Naast Els zullen er negen spelers uit de top-25 aan het toernooi deelnemen.

Els realiseert zich dat hij de totaalscore van 31-onder par waarmee hij het Mercedes Championships won, niet gemakkelijk zal herhalen. ?Je moet elke week nemen zoals het komt?, aldus Els na zijn huldiging. ?Ik zal niet het hele jaar zo goed spelen, een score van 31-onder par maak je niet zo maar even. Ik hoop dat ik mijn goede swing kan vasthouden en ook mijn korte spel met de putts waren goed. Daar blijf ik aan werken om op mijn huidige niveau te blijven.?

Titelverdediger Jerry Kelly zal zijn titel proberen te verdedigen. Hij haalde vorig jaar zijn eerste toernooizege binnen met het winnen van het Sony Open.