Reizen

Dubai Creek Resort genoemd als beste golfresort van de VAE

""

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten – 09/02/2024 – Dubai Creek Resort is uitgeroepen tot een van ’s werelds beste golfresorts en staat op de 43e plaats als nieuwkomer in de Golf World Top 100 World Resorts-ranking in 2023.

De aankondiging komt nadat het resort onlangs het toneel was van de DP World Tour’s spectaculaire Dubai Invitational, waar Tommy Fleetwood de overwinning behaalde op Rory McIlroy in een dramatische shootout op zondag.

Na een recente fusie bevindt de Dubai Creek Golf and Yacht Club, met zijn iconische zeilvormige clubhuis, zich binnen het Dubai Creek Resort, naast het luxueuze Park Hyatt Dubai. Deze recente rangschikking plaatst Dubai Creek Resort als het nummer één golfresort in de VAE, en het werd geprezen door Golf World als ‘een van de beste in het Midden-Oosten’.

David Taggart, algemeen manager van Dubai Creek Golf and Yacht Club, merkte op: “We zijn verheugd om als nieuwe binnenkomer op de 43e plaats te worden vermeld in de Top 100 World Resorts-ranglijst van Golf World. We zijn pas een paar jaar actief als resort, dus deze positie is een welverdiende beloning voor het harde werk dat we in samenwerking met Park Hyatt Dubai hebben verricht.

“Dubai Creek Resort is een van ’s werelds beste golfresorts, en we zijn enthousiast om te zien hoe hoog we kunnen stijgen terwijl we blijven ontwikkelen en ons aanbod verbeteren. Het organiseren van de recente Dubai Invitational was een belangrijke mijlpaal om het verhaal van Dubai Creek Resort aan de wereld te vertellen, waar ’s werelds beste golfers streden om een prestigieuze titel terwijl ze genoten van een ontspannen omgeving buiten de baan die hen in staat stelde kostbare tijd door te brengen met familie en vrienden. Dat is waar Dubai Creek Resort voor staat,” voegde hij eraan toe.

“”

Het resort in Riviera-stijl is gelegen in het noorden van de stad, dicht bij de internationale luchthaven van Dubai, langs de oever van een rustige kreek met uitzicht op de stad. De club beschikt over een 18-holes kampioenschapscursus, evenals een 9-holes par-3 cursus, een golfacademie, zes restaurants en bars, een fitnessruimte, een tropisch zwembad en een jachthaven met 122 ligplaatsen.

Dubai Creek Golf and Yacht Club heeft een prestigieuze geschiedenis als de op een na oudste golfbaan van Dubai. De club vierde onlangs zijn 30e verjaardag, nadat hij voor het eerst werd geopend in 1993, en was ook de thuisbasis van de eerste golfacademie in het Midden-Oosten.

Park Hyatt Dubai biedt een idyllische omgeving voor een luxe uitje. Van een geïnspireerde selectie bekroonde restaurants tot een luxueuze spa, wordt elk moment bij Park Hyatt Dubai samengesteld om een verfijnde en verrijkende ervaring te garanderen. Het resort biedt kamers en villa’s met uitzicht op de kreek, afgestemd op uw behoeften. Ervaar fine dining, vrijetijdsactiviteiten of ontspan aan de 100 meter lange infinity lagoon die uitmondt in een prachtig privéstrand van fijn wit zand bij de Twiggy Beach Club.

In januari organiseerde Dubai Creek Resort het eerste DP World Tour-evenement van 2024 – de Dubai Invitational. Zestig van de beste spelers van de DP World Tour waren uitgenodigd voor het showcase-evenement. Twee sterren van Team Europe’s Ryder Cup, Rory McIlroy en Tommy Fleetwood, streden tot de laatste hole – Fleetwood kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, met een birdie op 18 nadat McIlroy bezweek voor de uitdagende afslag op de laatste hole.

Voorafgaand aan de introductie van de Dubai Invitational was Dubai Creek Golf and Yacht Club tweemaal gastheer van de Dubai Desert Classic – een van de meest gevierde en langlopende evenementen van de DP World Tour.

Dubai Golf is eigenaar en exploitant van Emirates Golf Club, Jumeirah Golf Estates en Dubai Creek Golf and Yacht Club in Dubai, en onder de onderneming Viya Golf, Yas Links, Yas Acres en Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi. Dubai Golf is ook eigenaar en exploitant van Topgolf Dubai.

Bezoekers kunnen starttijden boeken bij Dubai Creek Golf and Yacht Club en alle andere golflocaties van Dubai Golf via de Viya-app. Viya stelt klanten in staat, zowel in de VAE als over de hele wereld, wereldklasse golf, dineren, ervaringen, spa’s en meer te boeken bij locaties in Dubai en Abu Dhabi. Viya is gratis te downloaden via elke mobiele app-store. Om Viya te verkennen, ga naar: www.viya.ae/

Om meer te weten te komen over Dubai Creek Golf and Yacht Club, Park Hyatt Dubai en Dubai Creek Resort, ga naar: https://dubaicreekresort.com/