DP World Tour

Legends Tour naar record aan prijzengeld van 18 miljoen!

De Legends Tour heeft plannen onthuld voor een baanbrekend seizoen in 2024, met als hoogtepunt het drukste schema tot nu toe, inclusief negen nieuwe evenementen, en een duizelingwekkende prijzenpot van €18 miljoen.

Van april tot december zal het reisschema van dit jaar 20 evenementen bevatten, met nieuwe toernooien die debuteren in Barbados, Kenia, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zambia, waar nog meer toevoegingen worden aangekondigd.

Ze voegen zich bij de vaste waarden van de Legends Tour, zoals het vlaggenschip Staysure PGA Seniors Championship, dat terugkeert naar Trump International Golf Links in Aberdeen na het succes van het evenement van vorig jaar, en de Irish Legends op Seapoint Golf Links.

Veel van de meest opvallende sterren van de Legends Tour zullen in 2024 streven naar een Major-overwinning tijdens het KitchenAid Senior PGA Championship op Harbor Shores Golf Club, het US Senior Open op Newport Country Club en The Senior Open gepresenteerd door Rolex op Carnoustie Golf Links.

Het seizoen zal eindigen met het MCB Tour Championship Mauritius op Constance Belle Mare Plage, waar gekwalificeerde spelers strijden om de John Jacobs Trophy, die in 2023 werd gewonnen door voormalig Ryder Cup-speler Peter Baker.

Naast de toernooi-trofeeën zullen enkele van de grootste namen in de golfsport ook strijden voor de grootste prijzenpot in de geschiedenis van de Legends Tour. De €18 miljoen (waarvan meer dan €8,6 miljoen wordt toegewezen buiten de Majors van het seniorenmannengolf – het KitchenAid Senior PGA Championship, het US Senior Open en The Senior Open gepresenteerd door Rolex) vertegenwoordigt een stijging van 100 procent sinds de tour in 2022 terugkeerde naar een volledig schema na de covid-pandemie, met $2 miljoen te winnen in de laatste twee evenementen op de weg naar Mauritius en een bonuspool van $100.000 voor de top vijf spelers in het eindklassement.

Naast de spanning van de professionele evenementen zal de unieke Celebrity Pro-Am plaatsvinden, waarin sterren uit de wereld van sport en entertainment strijden om geld en bewustzijn te vergroten voor hun gekozen goede doelen. Ondertussen kunnen gepassioneerde amateurs afslaan naast hun helden in de Legends Experience, de unieke pro-am-ervaring van de tour.

De aankondiging duidt op de wereldwijde groei van de Legends Tour – die in 2023 nieuwe hoogten bereikte – die zich naar verwachting zal voortzetten. Aan het einde van het seizoen kondigde het merk recordcijfers aan voor deelname door amateurs, toeschouwers en betrokkenheid op sociale media, waarbij het laatste het totale bereik over alle kanalen voor het eerst naar meer dan 100 miljoen mensen bracht.

In november belichaamde de inaugurale Vinpearl DIC Legends Vietnam – de eerste kennismaking van de competitie met Vietnam – de uitbreiding naar nieuwe markten, waaronder Azië, Afrika, het Caribisch gebied en Midden-Amerika, die kenmerkend is geweest voor de eerste drie jaar van de Legends Tour.

Phil Harrison, CEO van de Legends Tour, zei: “We hebben hard achter de schermen gewerkt en 2024 belooft weer een ongelofelijk jaar te worden voor de Legends Tour.”Het veiligstellen van nieuwe evenementen op echt spectaculaire locaties over de hele wereld is altijd een belangrijk doel van ons, en we zijn verheugd met de toevoegingen aan het schema voor dit seizoen, evenals de prestigieuze locaties waarnaar we vereerd zijn terug te keren.”Alles – van het niveau van de competitie tot het aantal amateurs dat betrokken is – groeit jaar na jaar, en dit jaar zal geen uitzondering zijn. We kunnen niet wachten om het allemaal te zien ontvouwen.”