DP World Tour

DP World Tour: Wil Besseling knalt in klassement naar 4e plek

Helaas viel voor Joost Luiten het doek, hij miste de cut. Wil Besseling knalde omhoog in het klassement en Daan Huizing wist zich nipt te plaatsen voor het weekend. David Law nam de leiding samen met Adrian Meronk en Rasmus Hojgaarden met 11-onder en zijn tweelingbroer Nicolai en titelverdediger klom met 8-onder naar de gedeelde 14e plek in het Ras Al Khaimah Championship.

Besseling baarde opzien na een tweede ronde van 66 slagen en daarmee bracht hij zijn score op 10-onder! De 37-jarige Nederlander die in de laatste toernooien langzaam in een betere vorm kwam kan het toernooi wel eens gaan winnen op zondag!

Hojgaard, wiens tweelingbroer Nicolai het evenement dus vorig jaar won, kwam even op 12-onder na het maken van zes birdies in zijn eerste 14 holes, voordat een bogey na een slechte afslag op de 16e voor een bogey zorgde.

Met een overwinning voor de 21-jarige Deen zouden de Hojgaards de eerste tweelingbroers worden die hetzelfde toernooi op de DP World Tour wonnen.

De ronde van de dag kwam op naam van de Engelsman Dale Whitnell, die negen birdies maakte voor een vlekkeloze 63 om een slag achter de leiders te komen samen met zijn landgenoot Daniel Gavins, de leider na de eerste ronde Ryo Hisatsune en onze Nederlander Wil Besseling!

Ras Al Khaimah Championship: Prima start van de Nederlanders in UAE