DP World Tour

Ras Al Khaimah Championship: Prima start van de Nederlanders in UAE

Ryo Hisatsune

Joost Luiten knokte zich terug met een ronde van par, Wil Besseling knalde er een goede ronde uit van 4-onder en Daan Huizing kwam net onder par het clubhuis binnen na de eerste ronde van het Ras Al Khaimah Championship! Ryo Hisatsune (foto) zorgde voor een verrassing met 29 slagen in zijn eerste 9 holes!

Op de golfbaan van de Al Hamra Golf Club moest Luiten alle zeilen bijzetten om zijn score weer op par te krijgen na een drie bogeys in zijn eerste 10 holes. Op zich speelde Luiten zeker niet slecht maar wat afslagen rechts van de fairway kwamen in de semirough waardoor zijn slagen naar de green een stuk ingewikkelder werden met als bogey tot resultaat. Met twee birdies een eagle en een bogey in zijn resterende holes hield hij zijn score op par en daarmee deelt de 37-jarige de 73e plaats.

Huizing moest een nieuwe bal slaan op hole 13 en dat hem uiteindelijk een dubbel bogey opleverde. De 32-jarige had gelukkig vier birdies en een enkele bogey dat hem naar 1-onder bracht en de gedeelde 53e plaats.

Besseling die de laatste paar toernooien niet echt goed uit de verf kwam liet nu zien dat trainen en mindset voor een positieve verandering kan zorgen. Met zes birdies en twee bogeys deelt hij nu met 4-onder de 11e plaats.

De titelverdediger Nicolai Højgaard begon het toernooi met 1-onder zijn tweelingbroer Rasmus deed het een stuk beter met 6-onder en de gedeelde tweede plaats.

Hisatsune liet iedereen naar het leaderbord kijken. De 20-jarige Japanner had maar liefst acht birdies op zijn eerste 9 holes! Met nog eens twee birdies en een bogey in zijn tweede negen eindigde hij met 8-onder zijn eerste ronde en staat daarmee eerste in het klassement.