European Pro Golf Tour: Aydan Verdonk klimt naar derde plek in Spanje

De tweede ronde van het Roda Open heeft wat veranderd in het algemeen klassement. Aydan Verdonk klom naar de gedeelde derde plek na 69 en 67 slagen. Met zes birdies en een bogey kwam Verdonk met 8-onder op 3-slagen achterstand op de leiders Jake Hapgood en Bradley Dredge uit Wales. De laatste is zeker geen onbekende en speelde jaren op de Europese Tour.

De amateur Ricardo Veldman (foto) klom dankzij een ronde van 69 slagen ook flink in het algemeen klassement. Helaas was het de dubbel bogey op de 9e wat hem dus twee slagen kostte en hem met 3-onder op de gedeelde 13e plaats bracht samen met de professional Davey Porsius. De professional Kiet van der Weele staat met 2-onder gedeeld 15e.

Op de vraag hoe hij die dubbelbogey maakte was het antwoord van Ricardo: ¨ja ik sloeg eigenlijk best wel een goede drive, wilde een klein drawtje vanaf de bunker naar de fairway slaan en was ook nog wind van rechts. Vreemd genoeg ging mijn bal op het einde toch terug naar rechts waardoor ik in de bunker kwam en die lag helaas onder de rand, waardoor ik hem eruit moest hakken. Toen sloeg ik mijn wedge vanuit de rough recht op de pin alleen dat werd een flyer dus die was te ver, daarna een flopshot op 5 foot maar die ging helaas mis. Verder speelde ik erg steady¨.

De amateurs Van Duijvenbode en Leon Moerkerk staan met +11 en +13 laag in het klassement net als de professional Sigi Reuhman. Helaas trok Jim Vartak na een ronde van 2-onder zich terug uit het toernooi.

European Pro Golf Tour: Kiet van der Weele beste Nederlander na 1e ronde in Spanje